Päronet och jag.

Säg hej till ett av våra päron!

Detta söta lilla Eskilstunapäron tog drygt tre veckor att plocka. Jag och resten av hushållet hade nämligen gått förbi grannens trädgård ungefär så länge innan jag gjorde slag i saken och knackade på. Jag hade även pallat flertalet päron innan jag knackade på. Men nu tänkte jag att grannarna kanske faktiskt på riktigt skulle uppskatta att vi frågade först. Så päronet och flera kilo av dess päronkompisar hamnade i två papperskassar och jag spenderade cirka nio minuter på att plocka ner dem från trädet. Grannen såg även till att några äpplen från deras träd fick trilla ner i en av kassarna.

Påföljande kväll skulle jag nattcykla hem från ett åtagande i Sundbyholm. Jag fick dock skjuts, och crossen trivdes bra i den rymliga bakluckan. Utanför Kloster kyrka spenderade jag drygt fem minuter med att mecka på lampor och väska på mitt fordon. Under denna tid var det totalt tre personer som stannade och erbjöd sin hjälp i det som verkade vara tron att jag förolyckats.

Påföljande måndag låg ett brev från miljökontoret på köksbordet. Någon hade klagat på att våra tuppar gol. Vi hade två veckor på oss att rapportera in vår åtgärdsplan till miljökontoret.

Frågor som jag tampades med under dessa dagar var givetvis:

1. Varför tar det tre veckor att be grannar med uppenbart päronöverskott om att få plocka?

2. Hur lyckades jag få tre personers oväntade sympati när jag meckade lampor i månskenet utanför Kloster kyrka?

3. Vad är det som gör oss så skräckinjagande att våra grannar klagar till myndigheterna istället för att knacka på och ställa frågan direkt?

Slutsatsen är såklart att cykeln var det överlägset snabbaste sättet att få kontakt med främmande människor. Päronen blev mitt inkilningsfika på nya jobbet och tja, det anonyma klagobrevet från vår okända granne visar väl att vi… Ja, vad? Har odrägliga tuppar? Eller fega grannar? Eller något helt annat?

Sorry måste av tåget.

Tack för att ni läste.

Den sista frågan förblir obesvarad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s