Om mig och bloggen

Den här bloggen föddes efter några års gästbloggande på Cykelkatten. Bloggandet gav min cykling en ny dimension och har nu börjat bli en form av dagbok, och kanske något mer för de läsare som inte känner mig privat. Just nu känns den sådan iallafall. Jag hade tidigare försökt hålla igång nåt som hette Vardagsfeministen, men den dog ut, troligen i brist på fokus (inte bloggmaterial).

OMG! Den finns faktiskt kvar om man söker på nätet. Blev ett knappt dussin inlägg men det här om bokstavering var rätt snyggt om jag får säga det själv. För att inte nämna det här om att porta männen från köket

Faktum är att det kan appliceras direkt på cykelmekning.

Hursom.

Jag upptäckte landsvägscyklingen 2010 då jag fick låna min kollega Annas hus, 2 mil från jobbet. En hybridcykel och matning av ett par bondkatter ingick i dealen, och jag cyklade ivrigt fram och tillbaka mellan hus och jobb i en vecka. Råkade cykla på motorvägen, strunta i hjälm och gjorde säkert andra stilfel. Men lyckan var ändå total. När jag lämnade tillbaka nycklarna till Anna gick jag in i närmsta cykelaffär och köpte mig en svart racer av märket Peak. Nu är ramen såld och ska byggas om hos en som gillar sådant, så det gläder mig. Och jag har bytt ner mig i storlek och därmed upp mig i körförmåga och trivs på min Specialized Amira Comp. Vankas det grus plockar jag fram crossen, min Cannondale Caad-x.

På den här bloggen skriver jag om det jag bryr mig om. Från klungpsykologi till miljöanpassade cykelkläder och helt vanliga tisdagsrundor. Det blir även en del race reports från tävlingar.

Till vardags jobbar jag deltid på 2030-sekretariatet med nationell klimatpolitik. Jag är diplomerad massör och har mitt hem i Kristineberg, på armlängs avstånd från jobbet. Men Stockholm är Stockholm – så vintersäsongen måste jag tyvärr bo någon annanstans då han jag hyr av kommer hem och vill bo i sin lägenhet ibland. Så december – februari har jag för andra året i rad bott hos min bror med familj i Tullinge. Annars har jag en del av mitt hjärta i Eskilstuna, men också en lägenhet i Västerås som jag hyr ut i andra hand.

Från Eskilstuna flyttade jag efter knappt två år som inneboende hos mina vänner Karin och Rudde, deras tre barn, femton höns och två katter. Där finns tre cykelklubbar, varav min blev Team Smestan. 2018 körde jag för landslaget på master-nivå och just nu cyklar jag för CK Valhall i Stockholm.

Min cykelkarriär började i Västerås CK – här gjorde jag min första SPD-vurpa, myntade alla internskämt och utbildade mig till motionsledare. Och fick med mig tillräckligt många på att skaffa en miljöpolicy till klubben. Så nu är det standard med schysst kaffe, finbananer och källsortering på lopp! Allt detta tillsammans med alla fantastiska medcyklister.

Med detta sagt – jag hoppas kunna roa en och annan.

Om inte, hojta till på annaklaralinden@gmail.com så skärper jag mig!

Gilla även gärna Grön Cyklist på facebook. Det är det enda sociala medium jag pallar.

/Anna

5 reaktioner på ”Om mig och bloggen

 1. Jag gillar skarpt att din blogg är inte ytterligare en så dar samarbetsblogg (inte ens med Ridley Bikes, Tacx eller Ölands Turistförening) men du undanhöll nyttig information för de läsare som kanske blev nyfikna på eller till och med förtjusta i din – eller Tonys – sadelväska.

  Man kan inte ens hitta logon på bilderna!

  Gillad av 1 person

  • Ha ha tack Jussi! Trodde det var uppenbart vilket märke väskan var mtp ränderna. Faktum är att mina föräldrar blev plåtade för nån turistaffisch när de var på Öland senast, utifrån att fotografen sett dem cykla på Neptuni åkrar, medan jag gömde mig i sandskogarna med min anonyma väska.

   Gilla

 2. (1) Jag fattar fortfarande inte hur min kommentär ovan hamnade här isf i det relevanta blogginlägget.
  (2) Ja, det där ränderna. Och det där märket. Nu vet jag. (Men alltså inte innan det blev alldeles uppenbart att jag är en helt ohipp människa.)
  (3) Jag har just läst två av dina gamla inlägg på nytt dvs en gång till – jag ville liksom veta vad jag själv tänker och då kan det hjälpa att läsa vad någon som kan formulera vad hon tänker har tänkt – och det testet klarade de båda inläggen utmärkt. Det blev en läsnjutning och jag fick viss klarhet i tankarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s