Startklar.

Nu är vi startklara, fint va! Bilden togs i förmiddags medan kedjan låg i badet. Imorgon bär det av till Basemile.

Sådär ja!

Då var lugnet något så när återställt och jag har lånat Lucas stiliga Focus som jag ska köra på i tre dagar. Jag har bytt sadel och anpassat styret till min körstil, och putsat upp lacken så att den ska vara extra vinterfin. Kollat väderprognosen och oroat mig för händer och fötter, rullat energikakor och käkat stor pastamiddag. Och tagit emot tonvis med sympatier från er kära läsare ang. Ridleyns öde, tack!! ❤

Det har gått ett par dagar sedan stölden och sömnen har återkommit, och med den sansen.

Jag har gjort vad jag kan för att efterlysa Ridleyn i olika forum och jobbar som bäst med en anmälan till försäkringsbolaget. Jag har även gått till cykelstället där den blev stulen, för att se om det hela inte ändå var en dröm. Det var det inte.

Jag har verkligen försökt bli en klokare människa av den här sorgliga skithistorien. Visare. Jag önskar att jag hade lärt mig något, kommit till någon insikt, blivit starkare!

Det har jag inte. Möjligtvis blir jag en starkare stiglöpare om jag ger fan i att köpa en ny cykel och istället låter löparskorna jobba, som en läsare påpekade. Och som jag redan börjat jobba upp ett bra flow med sedan ett par veckor. Men det finns absolut ingenting som är lärorikt med den här stölden. Jag vet väl att man inte ska ta med fincyklar ner på stan! Jag vet väl att man ska försäkra cykeln ordentligt med ramnumret och spara alla kvitton och skriva ner allt man lagt ner på den!

Jag vet allt det där!

Stölden är en rakt igenom dålig grej.

Ett ljus i mörkret är att jag iallafall inte hade hjälm den där dagen. Jag anser personligen att min hjälm är skitsnygg och avskyr tanken på att någon annan skulle försöka plocka stilpoäng i den. Den hjälmen tillhör min hjälmskalle, så är det bara.

Jag har självklart googlat på lite Ridley-annonser och även en blå Focus, efter inspiration från Lucas. Jag tänkte först att jag skulle skaffa en exakt likadan Ridley, det är ganska enkelt fixat, och det kanske jag gör också. Men faktum är att det kanske inte är så dumt att ta chansen och prova en annan modell. Kanske med singelklinga, lättare att göra rent och mindre som strular och lite andra fördelar också. Eller canti-bromsar. Eller annan färg. (OMG det sista är vågat, jag vet, men ljusblå är faktiskt en bra cykelfärg och det var dessutom en blå cx jag körde på första gången jag körde cx, och den cykeln hade dessutom singelklinga!)

Här har vi en tjusig Ridleyn ur deras nyaste modeller:

ridley ny blå.jpg

Men nu är det ju faktiskt inte den där glassiga skönheten som ska med imorgon. Det blir inget vintrigt äventyr i Sörmland för den inte. Det är ju den här lilla godingen här nedanför! Den här lilla pärlan! Det här bitiga lilla snömonstret!

Så är det. Så blir det. Nu kör vi.

focus 1focus 3

img_1085
Hem från Båven 2017 med Sörmlandshimlen i fonden. Sakna inte Lucas för mycket nu, lilla cykel.

 

 

 

2 reaktioner på ”Startklar.

  1. Min egen (ny men begagnad – eller ”pre-owned” som man nuförtiden säger i Amerika) cykel ser ut som nånting man kan se i skyltfönstret i en godisaffär. Visst är den snygg, men egentligen tycker jag att en cykel som din lånade Ridley ser faktiskt bättre ut.
    På engelska talar man om ”slow dazzle” och det tror jag att Ridleyn gör. Men styrlindan måste gå – och hellre ”sooner than later”! Får man föreslå orange eller neongrön?

    Gilla

    • Ridleyn tackar för komplimangen Jussi, vart den än är. Min lånade cykel, den Focus du ser på bilden, skötte sig riktigt fint i helgen. Lättare, styvare och kvickare än Ridleyn. Neongrön styrlinda? Jag ska föreslå det till ägaren!

      Gilla

Lämna en kommentar