Mer veganskt – så gör du

just say no groncyklist

Hur ofta har jag inte burit detta tygmärke med stolthet? Det är ju bara att säga nej till djurindustrin om man inte vill fortsätta använda sina pengar till att stötta den!

Men då måste man ju även ha något att säga ja till.

Grön Cyklist är ingen receptblogg. Dels är jag kass på att fota snyggt, kass på att följa recept och sämst på att vara intresserad av just mat. För mig blir det lätt för mycket nörderi. Jag är mer intresserad av näring! Därför består min kost till största delen av groddade frön och baljväxter, syrade grönsaker och nån torrvara till kolhydratkälla. Och så gröna grönsaker i massor och allting dränkt i oliv- eller pumpafröolja. På cykeln käkar jag flapjacks, sesamkakor och hemgjorda bars med frön och dadlar (inte för goda, då försvinner de från skåpen tills man ska ha dem!).

Låter präktigt visst? Det är det! Men det funkar, och ger mig marginal att balla ur emellanåt.

Det är naturligtvis aldrig så enkelt. Men visionen finns där. Och när ni frågar, varför är du vegan? Så svarar jag oftast: för att jag kan välja att lämna djuren ifred. Det är bara så enkelt för mig. Och om ni frågar: Kan du skriva om veganska frukostar? Så har jag ju gjort det! Så helt omöjlig är jag inte, även om jag tycker sakfrågan om djurrätt och maträttvisa är mer intressant ❤

Nåväl, vill du cykla med grönare bränsle, googla helt enkelt. Allt finns därute, tro mig. Allt från gröna smoothies till pizzafrossa med växtbaserad ost.

Och snälla du fina läsare med vackert inre: Gör aldrig matfrågan större på det mellanmänskliga planet än vad den behöver vara. Mat är positivt, mat är näring, mat är samvaro, mat ger liv.

Vårt liv, djurens liv, planetens liv.

Kram på det!

En reaktion på ”Mer veganskt – så gör du

Kommentarer inaktiverade.