Bokslut: Tullinge.

Hej Stockholm har saknat dig som f-n!

Det var känslan i söndags när jag kom cyklandes över Västerbron. Jag hade tagit med mig crossen och var på väg från södra station till Kristineberg, där jag skulle hämta en aimo för att sedan köra och hämta mina flyttkartonger. Målet: flytt!

Jag älskar Västerbron. Den erbjuder närkontakt med himlen på ett sätt som alltid muntrar upp mig, när jag behöver det, eller tar ner mig på jorden, om jag behöver det.

Anyhoot. Där i den lilla elbilen, som jag plockade upp något kvarter från min lägenhet för att köra och hämta mina grejer, njöt jag av att vara tillbaka i stan och samtidigt av minnena av tiden söder om stan.

Det har varit tre intensiva månader i ett stort hus med tre vuxna i en jobba hemma-hubb och två barn med delvis hemmaplugg. Och tonvis med garv.

Och bastu! Älska bastu. Ni vet det där ögonblicket när pulsen börjar gå upp i den tilltagande hettan precis när svetten kommer. Det är så intressant att bara ligga där och känna ögonblicket komma.

Och utflykter! Gålö och Nynäshamn blev något av ett standard helgnöje för mig. Vandring i vintrig miljö vid havet, själv, med sina egna tankar, och avsluta med vinterbad, bara älskar.

Och löpning!

Och vinterbad!

Och vinterbadare!

Men vänta nu, vad sjutton hände med all cykling?

Ja ni.

Jag cyklade en (1) gång. På min födelsedag, med Amira och Marre, genom lera och över frostiga grusvägar, med stärkande rusdryck och oändlig inombords värme.

Sen körde jag i västerort toppat med färjan till och från Slagsta, och det var ju mysigt och äventyrligt, men det är knappast Tullingespecifikt.

Jag åkte skidor ett par gånger i spåren runt Lida. När vintern var krispig och ljuvlig ni vet. De passen är för alltid förknippade med den här podden som jag lärt mig älska, där män pratar moget och avslappnat om känslomässigt viktiga saker.

Jag plöjde mil i löparskorna runt Albysjön och lyssnade på ljudböcker.

Jag..

Gjorde allt utom att cykla. Förutom till systembolaget i Huddinge och till någon enstaka pendel jag var tvungen att hinna till.

Bloggade om allt utom cykling.

Pratade om det mesta utom cykling.

Crossen har vilat sig i form.

Under tiden har jag odlat både min sedvanliga försäsongsångest, och min sedvanliga längtan till den egentliga säsongen.

Så är det.

Så blir det.

Hej Västerbron, hej Tranebergsbron, hej alla andra broar mellan stadsdelar och sund och människor som cykeln alltid tillförlitligt, snabbt och snyggt förser oss alla med.

Kram och puss på det, må vårvintervindarna bita er i kinden och lämna cykelnyllet ljuvligt rosigt.

❤️❤️❤️

20210308_0838438861958093106857513.jpg

20210310_1604417622558464560935736.jpg

20210111_2132463573024391157042738.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s