Kallbad med tumvantar

46 sekunder.

Så länge kunde jag tydligen vara i vattnet idag just för att jag hade tumvantar på mig. Det var en utmaning jag föresatt mig att anta då jag ville kunna spendera mer tid i vattnet. Jag blev inspirerad att testa tumvantar då jag dessutom ofta blir väldigt kall om händerna efter badet. Kanske för att jag ofta skjuter ut mig bakåt från bryggan och simmar in vilket går hårt åt händerna.

Jag hade läst om tumvantar i ett inlägg på kallbad.nu, en helt överljuvlig fb-sida fullproppad med entusiastiska kallbadare. Ett tips som gavs var att hålla i bryggan och doppa huvudet bakåt ner i vattnet. Kanske ska testa nästa gg.

Hursomhelst.

Min bror stod på land och tog tid. Jag hade en minut som nån sorts luddig tidsgräns. Från första foten till andra foten till ner till midjan på stegen gick kanske tio sekunder. Resterande sekunder bestod av att jag stod längre ned på stegen, sköt ut mig varsamt och simmade utan händernas hjälp in tillbaka. Samt doppade huvudet, var ju svettskalle efter löpningen.

Dessa två moment var mycket trixiga att fixa med händerna ovanför vattenytan. Man liksom sjönk ju. Jag fick till sist ta av vantarna och doppa huvudet med händernas hjälp.

Till slut kom jag upp och när jag satte fötterna i träskorna hade det gått 46 sekunder. I mörkret.

Brr. Min bror tog sitt fem sekunders dopp och så gick vi upp. Jag var rusig och ångande på vägen upp till stugan vi var i (25 meter), gick till och med ut i vedboden och lassade in ett fång ved. Väl inne var jag dock påtagligt mer nedkyld än de andra gångerna, som kanske varat tio sekunder eller femton totalt.

Och i fortsättningen?

Jag kan definitivt tänka mig att sitta en längre stund med både mössa och varma vantar just för att kroppen ändå gillar att vara i länge. Däremot var det för bökigt att doppa huvudet och simma med tumvantar ovanför ytan.

Kombon snabbt dopp med utskjut och insim och vantar vid uppstigning känns rimlig vid vardagsdoppen framgent.

Slut på recensionen av kallbad med tumvantar, gråa vinterbilder för likes (obs kramsnö, så bli inte för avundsjuka på hur det är i Hälsingland).

❄️

Brorsdottern tog fotot på mig, som är från nyårsafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s