Saffranskladdkaka ftw!

Good grief.

Ska ni käka en enda julig, växtbaserad kladdkaka så låt det bli denna.

Det var känslan idag när jag äntligen fick ta den första tuggan. Av vad? Min nya jultradition. Så knäckig på ytan, så perfekt kletig inuti och så mjuk i sin saffranssmak.

Och hur praktiskt att den görs ett par dagar innan och håller sig. Slipper man baka allt a la minute och behöver inte äta den flera dagar i rad i rädsla att den ska bli torr.

Det måste vara kladdkakans vinnaregenskap och jag ger den gärna förstaplatsen bland kakor.

Receptet? Här! Och byt ut lite av havregrädden mot kikärtsspad för extra saftighetsgrad.

Och ja, allt på bilden är veganskt. Utanför rutan döljer sig något så numera elementärt i mitt gottestall som kikärtsmaränger. Med ett tuggmotstånd från andra världar måste den slå ägg-ditona med hästlängder. Ha i lite extra citron så kan du lura dig själv att de inte alls är fulla med socker.

Och ja igen, tiden då växtätare gick hungriga från julborden är förbi.

Ville bara säga det!

20201222_2228374503465538150329032.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s