Fem julklappar inslagna med tid, paketerade i omsorg

Måndag lovers! 

Drar igång den här veckan med fem sista minuten julklappstips som kan fixas på distans. Och då snackar jag inte om nån komponent eller skojsig cykelpryl som skickas på posten, även om det kan vara nog så fint att få. För de kommer helt enkelt inte fram i tid.

En radda rutter 

Vi börjar med en klassiker. Inspot från denna har jag fått från Katja, som fick detta i gåva en gång; uttänkta rundor som plötsligt fanns i cykeldatorn. Hur rart! Och att döpa dem till nåt gulligt också hade gjort det ännu finare, ännu mera omsorg. Så vad gillar din vän? Kanske några ni aldrig hann köra ihop men som du vill kunna dela med vännen ändå, någon du vill att ni kör när de sopat gatorna, nån mysig nattrunda eller en med wow-utsikt. En bra regel är att den ska kunna genomföras inom två veckor för att hålla inspot vid liv. Så ta och lägg in en handfull fina grusrundor lagom långa som kan köras med dubb. Har vännen flyttat? Kolla i det nya området! Och ladda upp i några olika format och erbjud dig att hjälpa till om det tekniska med filer strular. 

Nätets bästa mekarvideos

Hur många gånger har man inte suttit och googlat videos eller tips på allt mellan himmel och jord? Svar: för sällan. Jag har definitivt ett behov av ett länkbibiiotek där de enklaste grejerna finns beskrivna. Nätet är en guldgruva där kunniga cyklister lägger ut instruktioner och berättar detaljerat, men hur ska jag veta om det är just mina problem som kan lösas? Och om det är pedagogiskt? Hur lång tid tar det? Osv. En otroligt fin gåva är just listan på bra videos, eller bra kanaler, för de vanligaste mekargrejerna, till någon som inte har tiden eller kunskapen att leta reda på rätt instruktioner. (NOTE! Självklart ska inte IRL-träffarna där du mekar medan din kompis står och pratar av sig om viktigheter inte underskattas. Bägge behövs!)

Motivations-kombo för rando-året 2021

Känner du någon som vill kära j-igt mycket rando 2021? Som just nu är i rehab och inte ens har bestämt sig för vilken cykel hon ska köra på? Bra, då googlar du fram en kombo som gör att personen kan hålla motivationen uppe fram tills att det ska ske. Inte för mycket prylsnack, mixa känslofyllda ögonblicksbilder med naturupplevelser. Horisonter och spelande muskler. Sedan rehab-inspo, eller kanske träningsinspo? Ja, och så lite pryl- och randomekartips på det. Men först på slutet.

Blogg-teman

Känner du nån med en blogg? Då finns digitala julklappar att fixa! Antingen kan du köpa ett betal-konto om du tycker att personen borde göra sig kvitt reklam på bloggen, eller så kan du köpa något snyggt tema. Kan du dessutom guida i lite snygga tips och tricks för att göra bloggen mer levande eller skojsiga funktioner, har du garanterat hittat rätt julklapp för att liva upp bloggaren! 

Lista på ljudböcker och cykelpoddar

Ni vet hur det är på poddmarknaden. Man blir mer och mer kräsen och har svårare och svårare att släppa in nya poddar i sitt liv. Samtidigt suktar man efter fler mysiga röster som pratar om viktiga saker man har nytta av och kan finna tröst i. Jag blir personligen mer och mer intresserad av peronporträtt och hur människors liv har utvecklat sig utifrån de val de gjort och beslut de fattat. Och jag har fortfarande inte någon favorit-cykelpodd! Trots detta har jag mängder av podd-tid att fylla. Just nu rullar en ljudbok med historien om tonårens popidoler i öronen när jag springer långrundor och går kvällspromenader. Har du bra audio-tips att ge i gåva, kanske dina tre favoritpoddar listade med en trevlig beskrivning av varje? Så kan ni rentav kanske lyssna bägge två och sedan diskutera under en promenad på telefon? 

Där har ni mina fem immaterialla julklappstips. Såklart och uppenbart tagna rakt av från min egen önskelista.  

Och om man kunde önska sig ett bättre lokalsinne, så hade det förstås stått högst upp på listan.

Marre tog omslagbilden såklart, tror faktiskt det var exakt samtidigt som crossen fick sitt slut senaste ekerbrott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s