Mellow and loving it.

Lördag yo, jag har nackspärr light och det suger såklart. Huvudvärken kommer som ett ovälkommet bihang, men berättar samtidigt att det är spärret, inte corona, som är orsaken.

Sitter med en svalnande vetekudde och längtar in i en bastu.

Igår kväll efter middagen gick jag en lång promenad. Telefon- och videosamtal med tre närstående personer ingick i promenaden.

Jag har lärt mig att älska dessa mörka promenader. Övat in en längtan till dem. Tränat, genom att göra det ofta. Just formen, i det att den kan berikas och fyllas med dessa samtal på distans, är så enkel.

Poddar har förstås sin plats också, och ljudböcker.

När hände nackspärret? Troligtvis på cykeln hem i torsdags från stan, eller under själva arbetsdagen då jag kanske huttrade lite och spände mig.

Nackspärr ger huvudvärk.

Och en längtan efter händer som känner, vrider och knäcker.

Min knä-rehab pågår också för fullt med trixiga små övningar.

Och ute är det jämngrått. I min älsklingspodd pratar en psykolog om att vi behöver sänka förväntningarna och kanske låta det gråa vinna. Kapitulera. Jag märker att det gråa som sedan går över i det svarta mörkret ger mig just längtan av att kapitulera. Till vad? Till lågsäsong.

Lågsäsong, ät mig! Jag kravlar vid dina fötter, äter dina skosulor och kräks upp min 2020-skit. Får jag? Hej då, förmultna i frid. Förbränn dig, bryt ner dig, bli till bränsle, lämna mig och låt mig snälla spela piano på nåns 43-årskalas.*

Promenadsäsong. Säsong av kika under lugg genom stor halsduk och sluta längta in i vitt vinterfluff som ändå kanske inte kommer.

Njuta av det ständigt mjuka, dunkla, gråa, svarta utemörkret.

20201210_184530.jpg

*nä, jag har såklart inte lärt mig spela piano än, så långt har inte lockdown gått ännu, även om det står en synth och ett riktigt piano här i huset, men läsa dikter är jag fortfarande bra på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s