Elementen, din coronasäkra äventyrsvän

Riders!

Missa inte alla möjligheter till vardagsäventyr. Elementen är alltid cyklistens nära följeslagare men extra så i dessa tider när geografiska cirklar stramas åt. Skönt eller inte, vi behöver träna oss i att uppleva det stora i det lilla och helst vara utomhus.

Så voilà:

🍁 Vind. Det stormar rejält i åtminstone Mälardalen dessa dagar. Ut och kriga med den alltigenom trogne cykelvännen motvinden. Eller göm dig från den på skogsvägarna. Eller dra på dig promenadskorna och njut av hur vinden rufsar om håret på dig.

🍁 Vatten. Behöver jag säga vinterbad? Eller ok, jag har personligen just nu tagit en badpaus. Gör det du med. Istället tar du en kalldusch. Den måste vara iskall. Det är först då som kroppens inre kraftverk drar igång det där ruset! Du känner det! Djupa andetag, låt isvattnet klättra över hela huden och njut…

🍁 Jord. Få cyklister slipper undan cykeltvätt efter minsta lilla lunchrunda. Leran stänker upp överallt. Så ta chansen att jorda dig. Leran är ett faktum, bli ett med den och låt dina hjulspår för alltid påminna andra om att du också kommer tvätta cykel sen som om det inte fanns nån morgondag.

🍁 Eld. Sätt dig framför en eld om du har någon, tänd ett ljus om du har något, njut lite extra av gasspisens låga om du har en sådan.

***

… Och om du inte har tillgång till något av ovanstående, så gråt en tår, andas ut på en dammråtta, ställ dig i plankan eller stoppa ner fingrarna i närmaste blomkruka.

Det hjälper, jag lovar.

Eller fly till det femte elementet såklart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s