Dagens vilodagsaktivitet

Hello!!

Idag är det vilodag och jag märker på mig själv vad det brukar leda till.

Det brukar leda till mysiga promenader, regniga promenader eller utflykter på cykel med vanliga skor och spännande syften.

Dagens aktivitet var att hämta grönsaker hos Rekoringen. Yes! De har hittat till Kungsholmen de också, eller jag har hittat dem, ekogrönsakerna. Man beställer innan, swishar och sen hämtar ut. Så jag satte på mig promenadkläder och en ljudbok och pinnade iväg. Med en omväg runtom Kristinebergsklipporna och vattnet såklart.

Det skulle ta dryga tjugofem minuter, och jag passade på att jobba upp en rejäl cykellängtan inför morgondagen. Då ska det äntligen cyklas gryningsrally igen på Järva. Samt jobba mig igenom promenadrörelserna ordentligt för jag promenerar nästan bara på vilodagen så bäst att passa på.

Sedan kom jag fram till Stadshagen och där var det mysig stämning. Odlarna stod med öppna bakluckor och spanade runt efter folk som ville hämta varor. Människor gick runt och kikade på bilarnas olika loggor i mörkret i jakt efter rätt företag. Bondens marknad har ställts in på många orter så då har reko-upplägget ersatt detta till del. Verkligen mys!

Jag pratade lite med min bonde. Faktum är att det var en av mina gamla arbetsgivare från marknaden i Västerås.

Sedan gick jag hemåt. Jag tittade på de bisarrt knallgula drivorna av höstlöv. Famnen full av grönsaker: grönkål, svartkål, mangold och rödbetor. Jag höll om dem som om de vore en liten vilsen hundvalp. Hos mig är du trygg, lilla grönkål med yvig uppsyn.

Det var min sociala irl-kontakt för dagen.

🥦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s