Till mina drömmar, tack som fan

I morse vaknade jag outsövd. Jag har haft ovanligt mycket hjärtklappningsliknande hjärtslag ovanligt ofta de senaste veckorna och så även de senaste nätterna och nästan varje morgon. Dunk, dunk, hjärtat vad vill du mig?

Därav sovit konstigt i natt och vaknat tidigt. Drömmer, mitt i min viktiga sömn, att exet skickar en väldigt poetisk dikt. Wtf? Vakar från halv fem tills klockan ringer sju ty kompiscross i Tyresta på menyn.

Blev inget Tyresta. Psyket var långt ifrån redo att utsättas för cross även med kompis- före.

Så jag meddelade återbud och råkade skrolla lite soc-medier. Någon har lagt ut ett foto av klipporna vid Moher och detta ger mig om möjligt ännu mera hjärt klappning. Fort fort, Google maps, zooma ut från Stockholm, in på den brittiska kontinenten. Och så väster om den.

Där.

Irland. Och där väcks min drömkust till liv. Jag pratade ju lite halvt på skämt om att det var Danmarks Atlantkust jag körde i somras. Fast det var ju Vesterhavets, inte Atlanten.

Men Skottland och Irland är f-n Atlanten.

Vidare på kartan, låter kaffet nästan kallna i min iver. Där!! Yttre Hebriderna. Karga hedar, gröna kullar, dimmiga klippavsatser och små ponnyer med tufsiga svansar och fluffig päls. Färgen på havet. Sandstränderna. Det ständigt växlande vädret. Vinden. Och rutten som går från Vatersay i söder till Isle of Lewis i norr på tio öar. 297 km som skriker efter att bli cyklade av mina hjul.

Längre västerut än så kommer man inte.

🍁

Jag flämtar. Kan inte se mig mätt på fotona i denna länk om rutten. Ögonen våta, blanka. Andningen tung. Flödet i mina medier har återuppväckt en ouppfylld dröm. Min outsövda psyk-morgon har fått ett syfte.

🍁

Plötsligt känner jag mig lite mindre ensam. Och påminns återigen om cyklingens kraftfulla, för evigt outsinliga källa av just det: förmågan att fylla tillvaron med upplevelser.

Hur man vet att något är en dröm som kommer uppfyllas?

Man skälver.

Foton ärligt stulna från internet och vill du frestas, följ kontot outer hebrides collective på Instagram

Ride this, then die ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s