Vilodag en torsdag

Vad mycket man upptäcker när man tar sig en extra vilodag.

Idag var t ex morgondoppet annorlunda. Dels inföll det senare än vanligt pga sovmorgon som jag belönade mig med efter urblåsningen på jobbet i onsdags. Dels var luften varmare, löven blötare och stämningen disigare än i tisdags. Tisdagens morgondopp kantades av kall, solig luft. Det blåste vitaktig rök ur munnen. Vattnet kändes varmt för att luften var så kall.

För ytterligare ett par dagar sedan hade vattnet tydligt blivit kyligare. Man visste man skulle frysa i dyket. Och sen fattades beslut om både vantar och halsduk.

Och i morse var luften varm och vattnet extra kallt. Tror till och med att det faktiskt regnade i morse vid kvart över åtta. Ja det regnade. Minns att jag kom ner extra djupt i dyket vilket gjorde kylan ännu mer påtaglig.

Men väl uppe var det varmare.

Vilodagen fortsatte på vägen hem från stan där aw tagit oss till en takterrass. Jag ville leda cykeln hem i höstmörkret. Det var något speciellt med dessa blöta löv på cykelbanorna och att färdas så långsamt. Regnet gjorde att jag ville fälla upp luvan och mörkret gjorde att man måste montera på lampor på cykeln om man skulle cykla.

Det där preppandet skapar en känsla av frihet. Mörkret stoppar oss inte. Luvan skyddar mot regn. Regnet stoppar oss inte. Sedan kommer kylan, då klär man sig efter den. Kylan ska heller inte stoppa oss.

🌟

Sedan kan man fantisera om alla mysiga hångelställen som bara blöta mörka höstar skapar.

🌟

Så kan tankarna sväva under vilodagar.

Och jag såg för första gången på två år hur linjen var dragen runt brunnen och inte över den.

Bara en sån sak.

Bara genom att vara sig själv, skapar hösten allt detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s