Get up, dress up, show up.

Det var känslan idag på kompiscrossen i Flaten. Helvete. Det var några plusgrader, det var en ouppvärmd kropp och det var ett mycket ovilligt psyke som mötte den första backen.

(Kompiscross är en fin grej som ordnas i Stockholm: på olika crossbanor kör man fem-sex varv i tävlingsfart med tävlingsregler fast allt är egentligen på låtsas. Efteråt lägger man upp cyklarna i nummerordning och de som varvats har en egen liten rad. Så att man har koll på dem. Olika hjältar turas om att lägga banorna och här kan man läsa mer om den).

Psyket kunde inte vara mer emot mig. Kroppen hade varit riktigt duktig dagen innan, köttat en duktig timme på kampfysgymmet pp morgonen och sedan sprungit skog med svågern pp kvällen. Resultat? Grov träningsvärk i alla muskler.

Så idag rörde sig benen som sniglar. Första varvet ungefär fram till andra sanden funderade jag allvarligt på att skita i hela säsongen. Varför ”satsa” på något som man uppenbarligen är så dålig på? Varför försöka vara bra på något man inte tycker är kul? Hade jag tyckt det var kul hade jag varit bättre! Hade jag varit bättre hade jag tyckt det var kul!

Sådär vevade tankarna i hjärnan.

Jag åkte in i depån och hämtade extra vantar. Tre varv kvar. Upp i backen igen. Jag blev plötsligt varm, tog kurvan ner på första gräset lite snävare och stod på över ett dike. I sanden slappnade jag plötsligt av och lät cykeln hitta sitt spår. Som man ska. Så såg jag hur någon sprang på sanden medan jag själv cyklade på den.

Alla hade det lika skrattretande jävligt.

I mål var det snicksnack om misären i sanden och huruvida man borde hoppa upp på den hala bryggan eller inte. Allting kantat sv leenden. Det gjorde syftet med crossen lite mer framträdande. På vägen hem kunde vi konstatera att det var ungefär lika långt mellan stan och Täby park, som mellan stan och Flaten. Träna sand eller lera? Eller smyga omkring på hemmagräset i Stora Skuggan?

Ingen vet just nu.

Men jag vet att ibland måste man bara börja köra sig varm för att fatta att det faktiskt är kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s