Hej från morgondoppet!

Ibland är morgnarna lite extra minnesfyllda och idag är de det. För nu börjar det bli kyligt på riktigt och så även i Mälaren vid Tranebergsbron där jag badar varje morgon.

Ibland är jag orolig för att jag inte nog njuter av Stockholm och närheten till skärgården. Då brukar jag tänka dels att jag kan cykla till Älgö och faktiskt även få känning redan vid Duvnäs i saltis. Även rundan genom Tyresta där man skymtar klippor och hav ger havskänning. För att inte tala om andakten jag upplever varje gång jag cyklar Västerbron vilket är varje gång jag ska söderut. Så visst njuter jag av hufvudstaden.

Jag har ju både havet och Mälaren!

Mälaren är min vardag. Jag går upp mot höjden, Kristinebergsberget, där jag först har utsikt över bron och vattnet. Tråden är gröna, gula, orange och fortfarande så där bulliga så att allting ser frodigt ut. En trappa slingrar sig ner genom lagom påträngande växtlighet och når en promenadstig. En vägbom till höger leder till båthus och kajakuthyrning och brygga och det är här jag badar. Bredvid bron, under fåglarna och hopkopplad med himlen via huden.

Vattnet är fortfarande dykbart. Dessutom är det kyligare. Det ger ett större rus och tarvar större brådska att få ner fötterna i skor och händerna i vantar.

Jag laddar alltid i några minuter innan. Ser mig alltid omkring efter båtar och människor. Båtar kommer ibland men nästan aldrig människor. Sedan känner jag när det är dags och då sjunger jag och äger in bryggan.

Sedan dyker jag i. Sedna simmar jag. Sedan häver jag mig upp och sedan kommer ruset.

Typ så här morgondoppen till och oktobersolen lyser på husen på andra sidan vattnet precis när jag ska gå tillbaka.

Det var bara det jag ville säga. Inget mer.

Jag skulle kunna säga det varje dag, att vill du koppla upp dig mot himlen, så ta ett dopp, gör det bara.

🌟🌟🌟

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s