Note to self efter dagens cx-träning

Saker som gick bra idag på stora skuggan:

🍁 Klarade Backen tre av fem varv varav ett pga gubb-fail då gubbe i fråga stod högst upp i backen och studerade oss noggrannt utan att flytta på sig. Resterande klarade gånger gick det bra pga jag hade lagom fart och tänkte på backen som ett helt vanligt inslag som jag skulle uppför. Done.

🍁 Cykeln på axeln kom smidigare för varje varv tack vare att jag fick med mig fart in i backen och kunde låta crossen flyta upp på axeln. Check.

🍁 Fattade äntligen varför det ibland går bra att hålla blicken långt fram i kurvor och därmed ta kurvorna snävare. Det beror på att man mentalt inuti är tillräckligt trygg med underlaget så man inte behöver titta ner för att kunna köra det. Detta inföll faktiskt flera ggr ✌️

🍁 Hade kraft att kötta till det lite i lövprasslet. Berodde väl på just löven, men de ska ju också ha något att bidra med.

🍁 Tog några bra kort när jag pausade medan de andra som kommit före mig redan körde in på sista omgången pga mörkret. Mitt (obs relativa!) snigeltempo gav mig alltså möjlighet att på bild fånga det vackra med cx: raden av cyklister som plöjer terrängen i jakt på fart och varandra medan de lyckas få det att se enkelt ut.

***

Ovan är exempel på sådant man kan behöva tvinga sig själv att tänka istället för att låta tankar såsom ”jag är för långsam och har för dålig teknik för att kunna träna” ta över.

Man tränar väl för att man just har något man behöver träna på?

Lektion 1.0 i hur man snackar ner hjärnspöken.

Varsågod, det var så lite.

🤙

20201015_1755537067214408460855722.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s