MTB.

Jag vore ingen crossryttare om jag inte skrev om kvällens mtb-runda i Vilstaskogen.

I min desperata längtan efter att få bli bra på något ville jag utforska det raka styret. Min tanke med detta var: jag gillar det tekniska med cross men har inte den cx-specifikt explosiva styrka som krävs för att på riktigt kunna utmana någon. Möjligen mina egna hjärnspöken. På MTB däremot, kanske jag skulle kunna dra nytta av mina imaginära men ändå begynnande och därmed möjligen till viss del existerande, tekniska styrkor?

Det var i Eskilstuna detta skulle undersökas. Mitt trygga Sörmland. Lucas lånade påpassligt ut sin dyrgrip för ändamålet. Magnus ställde upp som guide och de stora hjulen bar, som de bar!

Att klättra omkring som Magnus sa, kändes på dessa breda däck fullt rimligt att spendera många timmar på. Att fara upp och nedför flowig stig, som vi gjorde då min lampa slitit sig loss från batteriet och man måste hålla sig till elljusspåret, förstod jag äntligen fascinationen med. Dämpningen fram gjorde allting mjukt och gungigt. Alltså att stå upp och pumpa omkring på en sådan framgaffel!!

Vi körde upp- och nedför steniga slänter och klippiga partier. När jag väl litade på att cykeln skulle palla, så pallade den. Komma uppför var lätt på breda däck. Och när jag tvekade, så tvekade den såklart.

🍁

Efteråt fick vi oss ett skönt mtb-snack. Sedan körde jag nedför lite trappor innan jag lämnade tillbaka det svarta kolfiberåket till Lucas.

Köra nedför trappor gör man blott på dämpad framgaffel.

🍁

Nu sitter jag med linsgryta i magen och känner hur det gungar.

Tveksamt ändå om det blir tillökning i cykelstallet.

Det skulle kunna hota cx-säsongen.

🍁🍁🍁

Marre fotade i fredags morse ute vid Järva när klockan slog gryning

…och ynnesten att få låna någons cykel är enorm, tack Lucas för förtroendet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s