Tre saker som händer i Falun i helgen

Torsdag yo!

Ganska nyligen uppkommen från morgondoppet tar jag chansen att morgonblogga medan hjärnan fortfarande är lite småhög, på just doppet.

För vad händer i helgen egentligen?

Jo! Vi drar till Falun, jag och Anne. Vi ska göra tävlingspremiär på cx för i år och det kommer såklart att bli underbart! Underbart som i hög puls, sand och gräs och grus och kurvor och backar och vurpor och jumboplaceringar. Jag tror säkert att flera av er som läser också kommer att kötta runt på banan, vinka gärna!

Vi ska bo i en liten stuga vid vattnet. Invid stugan ska vår elbil laddas. Här vill jag ge ett uthyrningstips för er läsare som bor i Stockholm och det är Elbilio. De är ett bilpoolsföretag som har ett tiotal elbilar för uthyrning på Kungsholmen, i Vasastan och i Solna. Bilarna har olika räckvidd och laddförmåga och man hyr en hel helg för ofattbara 890 spänn. Lägg till att elen man kör på knappt kostar något. Cyklarna åker på ett cykelställ vi fäster på bakluckan då bilen inte har dragkrok (tack Robin för lånet!!).

Den tredje saken som händer i helgen är att min miljöranking ska få göra sin premiär. Jag vill främja miljötänk på cykelevenemang och tänker därför sprida information här på bloggen om hur mycket miljöhänsyn det tas ute bland klubbarna. Klubbar som redan gör detta är t ex Västerås CK och Team Sméstan cykelklubb i Eskilstuna. På listan för min ranking finns bland annat källsortering, vegoutbud och ekologiska/rättvisemärkta bananer och kaffe. Extra bonus för banor som ligger så till att man kan ladda elbilen om man kör en sådan, eller samåkning främjas, samt om ev. priser och spons har miljöprofil. Om nån undrar tänker jag även göra smygreklam för elbil. Kanske någon vill provköra och spana in det smarta cykelstället? Varsågod!

Det var de tre sakerna det. Nu är bloggrasten slut. Lite foton från morgonens gryningsrally på det så hörs vi mer imorgon, dagen innan premiärloppet!!

🔥 🔥 🔥

Ann-Sofie, Marre och Eeva på gryningsrally, tack för foton och sällskap i dessa dimmiga, drömmiga morgonrundor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s