Pepp overload, please don’t go there.

Hello!

Brukar du bedöma eller bedömas?

I måndags blev jag utsatt för något jag naivt nog bara trodde fanns inom cykelsporten. Sånt där som får en att sakta bli mindre, sämre, mer irriterad och till slut, less. På sig själv, konstigt nog. Vilket gör att man inte presterar någonting alls och känner sig ännu sämre.

Japp.

Överpepp.

Har ni blivit överpeppade nån gång? Någon som i all välmening gett dig råd du inte bett om, berömt en gång för mycket, peppat dig till döds. Du står där i lokalen eller på tramporna och tänker fan, är jag så dålig att jag behöver alla de här råden? Av någon som inte ens är ledare eller instruktör?

I min roll som motionsledare inom cykling försökte jag motverka detta. Mina nuvarande gym-instruktörer försöker också motverka det genom att efter instruktionerna säga ”vi kommer runt och tittar och hjälper till”, ”coacha inte sönder varandra nu”.

Den hjälpen tar jag gärna emot. Något jag däremot inte är särskilt sugen på är när min partner står där med mitzar och ”coachar” och allt jag får höra är hur jag ska göra.

Det beteendet kan faktiskt dra åt skogen. Särskilt om det kommer från en snubbe, ni får ursäkta.

Jag fattar själv när jag gör rätt och när jag gör fel. Jag hör om slaget träffar rätt. Jag känner i foten om sparken sitter. Jag ber om hjälp när jag behöver hjälp.

Sisådär, det var kvällens gnällblogg i ett kärt ämne! Lite som att träffa på en gammal bekant man var rätt glad av att ha varit ifrån en längre period.

Träffar jag på hen igen vet jag hur jag ska agera, precis som med alla mönster man samlar på sig.

Gymkram på det!

(Några gymbilder blir det inte, där går gränsen även för bloggen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s