Badstrategier för apatiska nyllen

Morrn!

*gnuggar morgondoppet ur ögonen*

Igår efter gymmet tog jag ett dopp i Fredhäll. Fredhäll brädar Kristinebergsklipporna i fräschhetsgrad, men Kristinebergsklipporna får alltid mitt morgondopp eftersom de är närmast.

Varför tog jag ett dopp efter gymmet? För att mitt psyke behövde det. Och då kom jag på att det ju finns massa sätt att variera baden på, som alla ger den där måste-kicken, men på olika sätt. Så spana in min lista av badvariationer, så hittar du snart ditt bästa sätt att uppnå ditt eget välbehövliga vardagsrus:

Ett. Bada naken på morgonen. Just morgonen lämpar sig extra bra för nakenbad, man har ju knappt vaknat och vill fortsätta vara fri som när man sover. Sväva, vara i ett annat medium. Badet blir en naturlig fortsättning på natten.

Två. Bada naken när andra är med som inte fattar att du är naken. Till exempel kan det komma båtar när du morgonbadar, stanna då i vattnet och tänk att de inte vet hur naken och fri du i själva verket är.

Tre. Bada naken när det är kallt. Ett enda iskallt vinterdopp, gärna kryddat med mörker och ishinna, kan få det största orosmolnet i världen att försvinna.

Fyra. Bada naken med någon du aldrig varit naken ihop med förut och som du inte har tänkt blir ihop med (mindre press så). Det funkar under t ex en varm grusrunda. Om heteronormen smäller till och det är både kvinnor och män i klungan, gör då såhär: alla badar nakna samtidigt och alla håller blicken från att spana in någon annan. Fokus är bara ens eget bad och möjligtvis de andras ansikten och eventuellt ryggtavlor. Det går, jag lovar! Funkar på precis samma sätt som när du vänder bort blicken för att någon kissar vid vägen istället för att den ska behöva älga iväg långt in i skogen.

Fem. Sätt tonen när du ska bada med någon som envisas ha badkläder. Sedan sätter ni själva tonen för resterande sällskap på den aktuella badplatsen. Obs, känn in stämningen först.

Sex. Bada naken i regn. Gärna ymnigt, vilt och skummande yvigt, ursinnigt ösregn. Stanna med huvudet i vattenytan och studera vattendropparna.

Sju. Bada i träningskläder framför massa folk efter gymmet. Ett klädsim signalerar spontanitet: du hade inte planerat för bad men är så sugen att du bara måste.

Åtta. Bada i bibs och sport-topp efter en svettig runda. Ha nära hem, eller kör i riktigt varmt väder och cykla stående så torkar det.

⚠ Undvik bad mitt i rundan, benen kan stelna till ⚠

Nio. Bada i elbåtsvågor.

Tio. Bada så fort du kommer på tanken, så får du evigt liv.

Slut på min lista, och början på din!

Tyresö i juni, Hälsingland på Valborg, Sörmland på försommaren, legendariska Askrikefjärden förra midsomnar och för evigt älskade vardagsbadet: Tranebergsbron, i april. 

fotokudos Klara, Elisabeth, jag själv samt Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s