Movitz!

Morrn då, i morse hände en så bra grej!

Jag hade simmat över kanalen till Traneberg och satt på min vanliga morgonklippa. Väl medveten om att jag borde simma tillbaka och börja ta tag i min arbetsdag, ställde jag mig upp och sträckte armarna mot skyn. Det kittlade lite eftersom jag vet att båtar kan komma och det inte alltid är trafiksäkert att simma i kanalen. Plus att medtrafikanter kan ha synpunkter på min cykelbränna.

För en båt var precis vad som kom!

Tuff tuff, där kom en passagerarfärja, med nyfiken blick och förväntansfull styrfart klöv den vågorna. En eldriven pionjär på väg ut i livet! Och ju närmare den kom, desto mindre trodde jag mina ögon. Håren reste sig på armarna.

Var det inte självaste Movitz!

Movitz är bäst. Movitz är nämligen en eldriven färja, och såna finns det några av i Stockholm och några i Helsingborg men de borde bli mångfalt fler.

Movitz är dessutom normbrytande: båtar bär ju vanligtvis kvinnonamn.

Jag gled snabbt ned i vattnet från min klippa. Vågorna var mjuka och smekande. Jag gosade in ansiktet mot vattendropparna som vore de blommande syrener, och besåg Movitz’ akterifrån, sakta vända mot Riddarfjärden.

Hur ofta får man simma i så rena vågor?

Det var i sanning en bra start på dagen. Upp på bryggan, hej alla t-baneresenärer på Tranebergsbron! Och tack grönskan som skyler mig från promenad- och jogg-folket på stigen och precis då kom en man med fiskespön, synd för honom att abborrarna jag nyss pratat med är för smarta för att gå på hans kroktrick.

Over and out och tillbaka genom grönskan via fläderträdet och sen började min arbetsdag.

Båtbilden ärligen snodd från Vattenfall, har aldrig mobilen med mig när jag morgonsimmar yo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s