Något om att sätta mål

Kvällis yo!

Idag tog jag med mig min begynnande cykelbränna till gymmet. Efter en timmes hårdkörning med svetten bokstavligen rinnande nedför kinderna, kom jag att tänka på något grundläggande med hur jag sätter mål.

Man kan sätta mål om viss tid på viss sträcka, viss sträcka cyklad under viss period, viss medelhastighet eller att ta sig runt en viss sträckning per se, oavsett tid. Att bara göra klart.

Ett mål jag satte någon gång 2015-2016 när jag pendlade ofta mellan Västerås och Eskilstuna, var ett helt annat mål. Jag kom på mig själv med att sätta det en kväll när jag tryckte en liten minibacke vid ett åkerparti väster om Rytterne. Målet var att alltid kunna trycka på i backar utan att bli slut.

Det som den typen av mål handlar om helt andra saker och det viktigaste är viljan att ta i och viljan att hushålla så att man kan ta i på nytt. Det var också detta jag precis upplevt på gymmets fyspass, och det jag även upplevt under söndagens grusrunda från Herräng tillbaka till Stockholm.

Den här viljan att ta i, antingen så att man ligger svettigt blöt på ett gymgolv, eller pustar i ett vägskäl efter en tempoökning under en runda, har en fascinerande effekt på psyket.

Det ger den genomträngande känslan av frihet som är cyklingens allra främsta drivkraft för mig.

Så var det med det, godnatt och grus och rapsfält på det!

Foto Marre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s