Hell yeah benen!!

Det var känslan när jag igår vid halv sju-rycket tryckte de sista tempoökningarna in mot Norrtull. Vi hade varit till Herräng och vänt över helgen; jag, Anne och Robert, via massa kilometer ljuvligt tillika uppfordrande roslagsgrus. Gårdagens 182 och dagens 164 km i solen ihop med försommargrönskans översvallande lummighet, tog fullkomligt andan ur oss.

Anne hade fått rutten av cykelbekanta. Jag hade bokat vandrarhemmet. Vi packade varsin lättare väskpackning och drog iväg från Vasastan på lördag morgon. Rutten gick över varierande underlag: mjuka skogsstigar smekte psyket, grovkornigt krossgrus satte det på prov, sandpartier gäckade cx-skillsen och tvåfiliga sommardrömvägar med gräs omkring fulländade estetiken. För att inte tala om den ökenfeeling som dag 2 bjöd på någonstans i närheten av Rimbo, där ett grustag med trekantiga sandhögar bländade oss och Robert posade och jag pekade mot den vitaste högen. Medan Anne kört rätt upp för backen vi skulle till och väntade på att vi skulle köra snyggt och snabbt uppför framför hennes mobilkamera.

Vi nådde Herräng vid sju på lördagskvällen. Väl incheckade på det lilla rara vandrarhemmet som även hade hästar, drog vi på oss civilkitten och trampade till marinan. Vi kunde alla trolla fram överraskande mycket kläder ich viktigheter ur våra till synes små packvolymer. Havskänningen var total vid marinan och vinden mojnade och jag kunde inte se mig mätt på havet och båtarna medan Anne och Robert pratade om viktiga cykelsaker vid bordet. Maten rann ner och vi skålade och kvällen kylde våra cykelkroppar och hemma på vandrarhemmet var lugnet fullständigt. Vi snackade igenom det sista, stretchade och sa godnatt.

Dag 2 var kanske tuffare, men dag 1 var nog tuffast ändå. Vi tryckte finfina asfaltsmil på söndagsmorgonen, och drömmiga tvåfiliga sommarvägar med gräsremsa på det, och lilla jättesöta kafét i Finsta som hette Pensé. Just då var mina ben mitt uppe i sitt grusflow, på gränsen till hybris, så det var nog bra att de fick tas ned på jorden en aning.

För på detta följde några aggressiva motlut och ridstigar som luckrats upp av hästhovar som minst sagt gav ett tungkört underlag.

Vi kunde konstatera några saker under helgen.

  • skog ger skugga. Under dylika osannolikt soliga helgutflykter, så svalkar grönskan bra och ger en mindre stekig bränna.
  • asfalt smeker crossbenen som skakat fram på krossgrus, innan det är dags att dra in på gruset igen – asfalt skapar gruslängtan
  • punkor kommer inte nödvändigtvis på krossgrus, utan på nyaste däcken mitt inne i tätorten.
  • Det är bra kapitalutnyttjande att använda samma cykel till flera ändamål (tävling, träning, touring och pendling), även om det kostar på underhållskontot. Men känns ju roligare att vara så allround.
  • Det är nästan nödvändigt att alla har rutten, så man kan dela på navigeringsansvaret
  • Mackar och mataffärer duger minst lika bra som sockersöta trädgårdskaféer
  • Vi fick alla våra dippar som löstes med gemensamma krafter. Socker, vänta in och peppa, navigeringen och punkan, som ett axplock. Min dipp ägde rum på den allra finaste, lenaste skogsstigen på söndagen, utan att jag alls hade bett om den.

***reflektionspaus***

Reflektionen är obeveklig:

Cross var så in i norden jäkla boss den här helgen. Lång och krävande rutt som ju förstås var alldeles, alldeles underbar och likväl spännande ty ocyklad av alla av oss. Att det började brinna i min nätta lilla rumpa kom som ett brev på posten efter två dagars svettigt gnuggande mot sadeln. Detta skav kan i framtiden avhjälpas genom att helt enkelt sitta still på sadeln eller testa det däringa chamois.

Avslutningsvis – sommaren är inledd när man får dra iväg på lördagen med väskan packad, cykla hela dagen och komma fram till rart boende på kvällen, för att sedan cykla hem nästa dag.

Over and out och heja crossbenen och planer för kommande grushelger på det!

Foton jag, Anne och Robert blandat, vem som tagit vilka framgår av personerna på respektive bild:)

2 reaktioner på ”Hell yeah benen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s