Gårdagens inflyttningspresent

Fredag och förmiddag och nybadad!

Jepp, det var dags att ta premiärsommardoppet i Mälaren efter allt vår- och vinterbadande. Kallt var det, men ljuvligt på morgonen och man kan fortfarande slippa badkläder ty grönskan är ymnig och skymmer sikten mot promenadstigen.

Igår var det grusdags! Det var inbitne Stockholmsbon Mattias som bjöd på vägvisning i den överljuvliga försommarkvällen. Jag och Marre låt oss nyfiket visas medan vi klippte med ögonen och såg oss omkring, vi var bortvillade efter första grusavfarten. Rundan gick över Nockebybron och över mot Färingsö, men på vägar som istället för att nöta asfalt och tugga styrlinda, erbjöd skakigt grus och mjuka skogsstigar.

Ibland stacks det emellan med ett asfaltsparti. Man glider ut ur skogen eller känner gruskornen sakta försvinna under däcken, så skönt och lätt allt plötsligt blir! Man skakar fram på en smal grässtig medan farten hålls uppe av de jagande myggen, så kommer en befriande backe upp mot ett grusparti. Man kommer ner mot ett hus, hur tänkte du här egentligen Mattias?, nu måste vi vända!

Men det behövs inte, Mattias har scoutat och vi svänger vänster precis när man tror att vägen ska sluta på någon sömnig villaägares tomt. Stenar att navigera mellan så att crossen slipper ha tråkigt.

Är inte detta den bästa av presenter? Som man direkt kan dela med sig av och credda givaren? Ny i stan eller bara ny i området, ny på ön (Färingsö) eller i allmänhet i behov av uppåttjack? Då ges man en runda som någon annan har scoutat och man vet bara var man är i ungefär halva tiden, resten är virrvarr av skog och stig och gräs och grus. Och crossen visar sin själ och det är att ta sig fram och ta sig ut och ta sig över!

Allt klarar crossen, medan man själv gör miniryck och njuter av den fina inflyttningspresenten.

Marre fotade såklart det mesta och kolla vad äppelkindad man kan bli av att fatta posto utanför det dödligt mysiga Äppelfabrikens fik dit jag måste måste måste nån gång under öppettiderna och rutten finns här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s