Hur går det med fastan?

Tack bra!

Klockan ringer 0550, jag snoozar två gånger, sen upp och direkt ut i köket för att fixa dagens första dryck: två liter vatten med finfin salthalt, perfekt anpassad för sitt syfte. Vattnet har legat och dragit sedan igår och jag fyller på med ett par deciliter varmt för att få det ljummet. Kroppen gillar ljummet.

Det tar ca 40 minuter att få i sig och efter det glider jag ner i sängen igen med belöningen: en liter ljummet citronsötvatten och två avsnitt av favoritserien.

Sedan är det dags för yoga, runt 40 min blir det. Lugn och mjuk men inte mesig, lite stretch och lite styrka, balans och stabilitet. Ett fint uppvaknande som jag längtar till!

Dagen varvas sedan mellan fastedryckerna: med start kl. 0900 är det tre timmar mellan varje, och den sista är kl. 18. Direkt på morgonen blir det alltid färskpressat, vanligtvis morot med citron och ingefära. Imorgon ska det bli rödbeta, citron och ingefära. Däremellan blir det vanlig äppeljuice som jag blandar med fastepulvret i fråga så att det blir fastedryck.

Igår drog jag ett till yogaprogram för kvällspasset, mer funktionellt och rakt på sak än morgonens lite mjukare flow-yoga. Fokus höfter. Snäll amerikansk röst som pratar och visar.

Så hur går det?

Igår stack jag emellan med en raw-wrap ty nätverkslunch, och testade även en kaffe hemma, det pallar fastan fast inte varje dag då är det ju ingen fasta längre. Men fy vad kaffet smakade illa. Men detta får bli en corona-anpassad kur där jag måste tugga på grejer ibland, trots att kurens effekter då inte blir lika tydliga.

I söndags, dag ett, låg jag i ryggläge hela dagen ty första är alltid sån, i måndags var ok, tisdags var jag pigg och ikväll körde jag grus med ett gäng starka brudar. Benen svarade bra! Energin fanns där.

Vad har saltvattnet för funktion och varför så j-a tidigt?

Det är nice att gå upp så tidigt! Man sitter framför fönstret och tittar ut på världen medan man dricker det salta vattnet. Dess funktion är att spola av tarmsystemet.

Vad blir resultatet efter sju dagar? En kropp som är mer känslig för näringsupptag, egentligen helt essentiellt.

Sedan drar man igång maskineriet väldigt långsamt, med blötlagda grejer och råa saker.

Detta blir min femte kur, och första jag gör helt på egen hand.

Nu fick ni veta det också!

Amira tog bilden på mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s