Nu får det fan räcka. Nu är det slut. Punkt.

Det var tanken som äntligen slog mig med full kraft idag under rundan. Som en insikt.

Jag och Robert körde Färingsö och våren var förrädiskt ljummen. Jag tittade ned på mina nyrakade ben som glänste kritvita och bländande därnere, och på dem satt ett par skor. Och på skorna satt ett par skoskydd som var så trasiga att de fått lagats med silvertejp.

Men det hade jag liksom vaggats in i försiktigt, mer och mer. Att de var trasiga. De var nednötta, men jag hade kämpat med dem länge just för att de, en gång i tiden, var så eleganta och passade mina skor så perfekt. De var glansiga och lyxigt tunna. De var svarta, grå och röda. De smet om vaden på ett smidigt sätt och gjorde mig snabb.

Nu var de fnasiga.

Fick de väl, fast inte i närheten av mig och Amiran.

Nu var det äntligen slut på dem. Så får vi se om de kommer krypandes tillbaka. Då kanske jag säger ja, om jag ska köra grus. Jag är känslig för om man som skoskydd som det egentligen inte är något fel på, frågar vid rätt tillfälle.

I övrigt var Färingsö fullt av cyklister och mina tramptag något tröttare än Roberts. Men vem vill inte bli frånkörd av sin gamla cykel? Och till på det en sittställning som gjuten för detta smäckra fordon?

Så det fick Robert göra, och kvällssolen sjönk och vi kom oss tillbaka över Tranebergsbron och hej då och tack för ikväll och den lilla loopen på slutet var bra!

Och så kunde jag äntligen konstatera att årstiden är här då man obehindrat och med självklar precision flyttar glasögonen mellan hjälmen och nyllet.

Man sätter dem direkt i rätt vinkel och centrerat.

Som man ska, när det är den här årstiden.

Och så fick vi köra lite lagtempo med en grym tjej på vit Trek, kul att du väntade in oss och drog lite!

 

 

 

 

 

 

… Men brukade inte du gilla de där skoskydden jätte jättemycket och typ alltid köra med dem och aldrig tycka att de var för slitna?

Jo, men jag blev trött på att de aldrig lagade sig själva så jag pallade inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s