Nio saker som växer just nu

Hej från jobba hemma-kontoret!

Har du klätt upp dig? Inte jag. Sitter och knattrar i tyll, tro inte att jag någonsin skulle få för mig att INTE ta vara på möjligheten att svassa omkring i nattlinne en onsdag utan att vara det minsta sjuk.

Idag råkade jag se mig omkring i mitt kök och upptäcka att det växer grejer i det. Jag gick ut på balkongen och började få syn på grönska även där. Och som om inte det räckte, så tassade jag tillbaka in i köket och gläntade på handduken till mitt kombuchabryggeri. Det gjorde mig glad, ty saker som växer ger hopp i dessa stanna hemma från kontoret-tider. De ger även näring, och det är inte heller fel i dessa hamstringstider, och alla dessa saker kan man fixa hemma med små medel!

Så här är de, mina nio liv:

De strävsamma morotsspirorna i fönstret. Avskurna morotstoppar som vattnas. Spirorna klipps av som primörer!

De ivriga solrosfröna i blöt i väntan på plantering för att bli skott. Knipsa och lägg på tahini-mackan!

Smörgåskrassen på sitt toapapper, redan stor nog att ätas, som blickar mot solen. Hur kan något så litet, vara så smak- och doftrikt?

Bovetet i blöt i väntan på att groddas till bovete-jordnötsbars. Klar om ett par dagar. Nytt bars-recept hell yeah! (minus äggen såklart)

Mungböna-solrosfrö-röda-gröna-linser-groddblandning redo att ätas till lunch eller middag. Standard; lägg i blöt över natten, skölj och häll ut vattnet, klar på ett par dagar!

Vitkål som sedan i lördags syrar sig för fullt. Skär vitkål i små bitar, slå eller krama sönder cellväggarna och pressa ned i en burk med packningslock. Låt stå i tre veckor i rumstemperatur, voila du har en burk superbakterier!

Kombuchan som bubblar och vältrar sig i sin kombuchakultur. Ständigt pågående bryggning med svart te och socker som insatsvara (hör av dig om du vill ha en bit kultur!) Nyttig eller ej, det är kul att brygga något drickbart hemma som dessutom lever.

Och så då överlevarna på balkongen: den härdade persiljan, den revanschsugna koriandern och myntan som flyttat från kajakbryggan upp till min balkong. Jag bestal den dess sjöutsikt, gav den vidder istället för sjöbris. Kryddgrönt från balkongen guld värt! Snart planera mera där, sista frostnatten och sen är det dags!

Nio liv, nio glädjeämnen, nio utropstecken, nu drar vi igång den här jobba hemifrån-dagen, Västerbron för wows.

👊

Spurtsuget växer såklart ikapp med äventyrs-och touringsuget om någon började bli orolig för det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s