Distansarbetets tjusning

Yo hörni, vet inte om ni liksom jag börjat tugga i mig distansarbetets frukter mindre och mindre motvilligt. För mig börjar de smaka ganska gott, till konsistensen olika och några lite beskare än andra men ändå värda att svälja.

Jag råkade droppa detta till en av er läsare, och fick då uppmaningen att skriva ett inlägg med den rubriken. Så ok då!

Jag trodde personligen att jag hatade distansarbete, eftersom jag älskar kollegor. Men ju längre denna andra vecka av nedstängt kontor går, ju mer inser jag att alla sitter i samma lilla roddbåt som vickar omkring på havet. Alla sitter på distans eller hemma eller borta, och kämpar lika mycket som jag för att få arbetet gjort.

Så då får man skära upp dagen och arbetsuppgifterna i små, små bitar och metodiskt ta sig an dem.

Ok nog med liknelser, frukter hit och dit. Här kommer mina tre tjusningar med distansarbete:

Ett. Jobba från vackra ställen. Till exempel någons landställe! Internetdelning och ett djupt fokus över en enda arbetsuppgift, när hade ni det senast? Och odelad uppmärksamhet på samma tema från den närmaste projektkollegan eller -orna? Genom distansarbete kan vi, om vi inte är för många, dra till skogs och sitta och skriva rapporter i en stuga. Hur värt. Glöm inte kvällsdoppet. Och glöm inte att Espresso House på Södertälje Station kan kännas minst lika spännande, det är miljöombytet som är grejen med distansarbete.

Två. Västerbron. Ok jag erkänner, idag var jag på kontoret eftersom min surf börjar ta slut här i mitt wifi-fria hem. Men rent teoretiskt, så hade jag kunnat spara en halvtimmes pendlingscykling som sedan hade kunnat omvandlas till kvalitetscykling! Vilket det också gjorde idag! Jag körde helt enkelt tur och retur Västerbron, via jobbet och Skeppsholmen. Så vit och uppfordrande naiv solen var på bron i morse, lika mjuk och drömmande var den vid halv sju-tiden på vägen hem. Och innan förde mig en begagnad strump-affär med en cykeltjej, till Skeppsholmen och dess vindlingar. Jag trampade uppför backar, testade balansen i leran nedför, stannade vid en klippavsats på Kastellholmen och studerade måsarna. Jag tittade på ståtliga af Chapman, så vit och vältrande i mälarvattnet, innan jag ökade farten och tog mig över till fastlandet. Frisk luft, fågelkvitter och lite crossteknik en vanlig stockholmstisdag!

Tre. Utsikt över cyklarna, utan att du behöver ta hand om dem. Nix pix! I alla fall inte medan arbetspasset pågår. Efteråt är det fritt fram, säger de som kan något om produktivitet. Resultat kräfva fokus, må det vara mek eller arbete. Multitasking dödar, det är sedan gammalt.

Det var tre rätt bra tjusningar såhär långt tycker jag ✌️✌️✌️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s