Klarar vi detta, klarar vi allt.

Är inte det precis vad man känner när racern står inför ett grusparti?

Det var detta som iallafall jag kände idag på väg hem från vinterförvaringen. Med knappt fyra bar i däcken, lika många som antalet månader borta från mig, åkte vi från Vallentuna. Och avvinkade av föräldrarna, som bjudit på förfriskningar och emottagit tulpaner. Vårkvällen var frisk och ljuvlig, vi vinkades av på avstånd ty corona, men desto större glädje då när man kan vinkas av igen med en riktig kram!

Racern var liten, så liten under mig! Och skör med sina smala däck. Så vid gruspartier blev jag orolig, så ovan vid att inte ha ett stabilare stycke däck under mig. Vi trampade varligt fram längs med Täbyvägen genom de små orterna jag mest känner som hållplatser: Täby Kyrkby, Roslags Näsby, och så en nostalgitripp till huset och kvarteren jag växte upp i, stod och glodde på allt som var likadant och samtidigt självklart inte, tog bilder som bara jag bryr mig om, mindes mest i skallen utan bilder, tog sen vägen förbi Visinge station och förundrades över skrytbygget vid stationen, alltså en bro över spåren där?? Förbi gamla gymnasieskolan vad det led, och så iväg mot Enebyberg. Där någonstans slutade nostalgin, vid Stocksund ungefär eller var det Mörby, in på cykelvägar jag cyklat hem från någon Stockholmstävling. In mot stan, förbi universitetet, på med lampor nu, svänga av vid Roslagstull och så var man nästan hemma. Man var i det nya hemma-stockholm.

Och så plötsligt hemma, i Kristineberg, och på vägen dit wow-utsikten över Karlbergs kanal och allt mälarvatten. Dessa vårskymningar!

Då hade ben och fötter lite vant sig, och det var dags att konstatera nästa spirande glädjeämne:detta med att cykla med ryggsäck.

Varför?

Jo, man är på väg någonstans med packning och samtidigt på snabb cykel.

Det är en längtan värdig drömmarna om en annalkande cykla-med-väskor-sommar.

Vi stannar där.

Där, mitt i drömmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s