Sista natten i Tullinge

Och så är den här. Eller där. Sista natten i mitt tillfälliga boende i Tullinge.

Imorgon flyttar jag tillbaka till Kristineberg!

Tiden har gått fort, så fort. Och just precis nu innan alla flyttkassar är packade och instuvade i elbilen, så längtar jag även om jag också på förhand saknar bror och svägerska och barnen vars röster och vardagliga sällskap betyder så mycket för mitt inre lugn.

Men: längtan finns där. Jag vill cykla till jobbet och hem. Jag vill cykla norr Mälarstrand på morgonen och Karlbergs kanal på eftermiddagen. Jag vill stanna till vid Hornsbergs strand efter träningen, träffa några jag känner och bestämma mig för att det blir ett kvällsdopp istället för dusch. Jag vill plöja ner i Mälaren med huvudet före och sedan torka på bryggan.

När det blir varmare, vill jag ta fredagsdopp vid klipporna. Ungefär vid halv åtta på morgonen är den perfekta tiden för fredagsdopp. När solen går upp så tidigt att man möter den på andra sidan fjärden i Alvik, vill jag simma över dit och krypa upp och sola på en speciell klippa där.

Sedan blir det att simma tillbaka för snart ska man till jobbet. Kanske sitta lite, lite på hemmaklippan. Plira, torka, huttra och gå upp. Kylan mot huden, värmen från kroppens inre kraftverk.

Sedan vill jag dricka kaffe.

Och så kan livet fortgå som det gör i Kristineberg, med utflykter till Tullinge vad det lider.