Så gick det i morse

Jamen hur var den då, första cyklingen till jobbet??

Ja ni. Inte var den särskilt njutbar. Som premiärer är, så var den både tung och avig. Kläder hit och dit, cykel som skulle ha sitt av den kärlek den förtjänade, packa ner slang och pump och däckavtagare. Så många moment för så få kilometer!

Men det är också hela uppkittandet och framtagandet som skapar glädjen och drömmarna om cykelvåren. Inte så mycket att man får ta av alla breda däck och tjocka kläder, det har jag ingenting emot.

Mer då drömmen om den återvändande cykelformen.

Som uppnås genom cykling.

Sambandet är logiskt, och det känns betryggande att jag i vart fall inte formtoppar i förtid.

Så hur var rutten?

Den gick genom villakvarteren till Flemingsberg, sedan började det vara skyltat. Jag hade glömt hur väl man kan lita på skyltning i Stockholm, så jag körde fel en gång. Resten gick fint förutom ett vägarbete som gjorde att jag fick byta lite rutt.

Fasiken dock. Vad mycket avgaser jag lär ha sniffat i mig. Av de 24,7 kilometrarna så måste 22 ha varit invid en trafikerad motorväg. Allt detta uppvägdes dock av västerbron såklart ❤

Men saknade såklart min gamla Ryttterneväg mellan Västerås och Eskilstuna där fåglar alltid sjöng, där gräset alltid vajade och där motorvägleder endast utgjorde fartsträckor

Och att ha ryggsäck var mysigt också, gav feeling att vara på väg någonstans.

Och cykelparkeringen i Älvsjö var häftig.

På jobbet kom jag in efter nio, herregud. Folk satt och jobbade redan. Har alltid gjort mitt bästa för att inte blanda ihop jobb och privatliv, och jag misslyckas till slut alltid. Så ock denna morgon.

Tog en lång varm dusch. Det var ändå runt fyra plus och jag frös lite.

Kroppen gick runt och betedde sig vibrerande iallafall. Vet inte om det gynnade eller missgynnade produktiviteten riktigt. Kan bara konstatera att detta var premiären, detta var första gången på drygt två månader och då får det kännas hur det vill.

Sådan är premiären, amen och over and out.

Och ja, det är en lånad hjälm, brorsans mer specifikt, min var borta så jag fick testa svart igen, man kan ju fylla sitt syfte som svart hjälm också