Jag och mitt tyll

Hej från jobba hemma-kontoret.

Jag ger härmed upp och erkänner att jag njuter av att vara sjuk. Eller kanske mini-post-sjuk, dvs. så frisk att jag kan få saker gjorda, men så pass sjuk så att jag inte bör vistas bland folk.

Återstår att jobba hemifrån yey!

Det bästa med att jobba så mycket man orkar, ”för att man kurerar sig”, är den maximala friheten. I tid, i rum, i tyll.

I tidpunkt för tandborstning.

Så jag gör som igår, fast är lite mer produktiv:

Jag somnar sent, ligger och svettas och hostar i tyll, vaknar, går upp i tyll och äter frukost i tyll. Säger hej då till brorsbarnen i tyll, dricker min andra kopp te med honung i tyll, brygger kaffe i tyll och äter lite lunch i tyll.

Klockan ett ska dagen peaka: leda distansmöte i tyll.

He he. Jag drar på mig en av mina jobb-toppar som täcker tyllen ned till midjan, och så på med ett par örhängen. Sedan är jag noga med att sitta still framför webbkameran så att enbart tröjan syns.

Sedan flyter möte och efterarbete på, någon i mötet råkar lägga på nåt nattfilter som gör att de ser ut som nattaktiva rådjur från en naturfilm, hur berikande. Sedan ringer jag en förkyld forskarassistent och pratar mediastrategi, stackarn lovar mig att ringa både radion och TT och om jag undrar så är han förkyld, men ha en fin kväll Anna! Sedan dundrar brorsbarnen hem och är ljuvliga. Så lagar vi måndagsmiddag ihop jag och brorsan, en rotfruktssoppa med vinäger, och det innebär att jag måste lägga tyllet åt sidan till förmån för svart vardagsbomull.

Vi äter mat ihop.

Sedan lägger jag mig i soffan. Och så kommer jag på det, strax efter att kära svägerskan serverat mig te.

Jag gick ju för h-ete vid ett tillfälle ifrån mötet och drog för gardinerna för att jag inte skulle få ett randigt tvättbjörnsnylle.

Det innebär att jag kan ha outat tyllen och tröjmaskeringen.

**darrar av ångest**

Men vet ni, imorgon är en ny dag. Då ska jag borsta tänderna något tidigare, kliva ur tyllen något tidigare för att forsla mig till ett möte i stan och sedan tillbaka i tyllen något tidigare.

Lovely, ser redan fram emot det.

Hur länge brukar ni gå runt i tyll när ni är sjuka btw?

Sorry tyllfokus, kära brorsdottern berordrades fota