Chile #31: hur var nyår?

Yo bloggen!

Sitter och flämtar på Ibis i Santiago. Kom med bussen från havet. Wi-fi och espresso går före autentiska Chile-ställen just nu. Bussen söderut går om nån timme. Dags för en update om mitt nyår!

Hur var nyår?

Man kan säga att årets sista dag var en total jäkla berg-och-dalbana med bara nedförsbackar. Först var det löpning på stranden i morgondimma som sig bör. Sakta, sakta, titta på fåglarna som trippar upp och ner i vattenbrynet och drömma sig bort. Stretcha och garva ihop åt något, vänder, springer tillbaka, barfota yes!! Följt av dopp. Såklart!!

Ibland händer det att jag garvar åt de andras spanska skämt bara för att jag blir så glad av deras leenden

Sen dags för frulle. Sen dags för lunch på andra strandpromenaden. Sen hoppa upp…

VÄNTA.

Där emellan hände det viktigaste på hela dagen och det var att jag fick följa med på en cykeltur på stranden till en bankomat som skulle ta mitt kort, jag blev själaglad ty lilla Tongoy kunde inte ta kortet och jag var pengalös. Sen blev jag även på mycket gott nyårshumör eftersom jag fick just CYKLA! Jag hade helt underskattat glädjekraften i detta.

Att få färdas på den slitna MTB:n ihop med Valentin (19-åring i gänget som kan engelska) om än så bara för den korta timmen, var välgörande för kropp och sinne men mest sinne. Sinnet älskar sina tramptag!

Humöret var på topp när vi kom tillbaka och lunch hägrade på andra strandpromenaden. Sedan packade vi in oss på flaket igen och så kom vi till STRANDEN! ❤ bad och öl och massage till varandra och glass och älska vågorna och kolla pelikaner, slumra och sen promenad och sen kvällen!

Göra empanadas hemma hos ett proffs. Tomatsallad hinner vi inte. Vika vika, fylla med ost och skaldjur, se dem friteras i ett skjul och prata och skratta och sen handla champagne och sen fixa glögg och grönsaker i ugn och sen var klockan mörkt och typ nästan midnatt.

Då började festen. Stilla stilla, jag är nöjd om jag kan prata med några och få kram och kindpuss på tolvslaget. Dansa lite och skratta och le inombords. Alla gillar glöggen yey! Och salsamusik och tröja på och skumpa och skåla för nu slår klockan nyår! Nytt decennium och alla ger kindpuss och kram och till och med barnen raringar!

Sen flöt det på och musiken ballade ur och massa folk kom och vid tre sa jag godnatt.

Min chilenska nyårsafton var så fulländad den kunde bli på takterrassen i Tongoy.

Anna, Gabriela, Bea, Anna, Angelica (bor på påskön hur coolt!!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s