Chile #3: gatufest och käftsmäll

Hej Chile!!

*gnuggar tidsskillnaden ur ögonen*

Här sitter jag på vårt air bnb och funderar på hur den mörkhåriga, hjälpsamma kvinnan på busstationen känner sig i mitt nattlinne. Mitt rosa slott som jag kunde gömma mig i vid läggdags. Jag tror att hon fyller ut det lite bättre än jag, att hennes svarta långa hår matchar den rosa spetsen lite bättre och att hon tycker att materialet kyler när hennes kille har glömt sätta på fläkten på natten.

Jag gav nattlinnet till henne. Hon var ju så snäll och hjälpsam. Vi hade precis kommit från flygplatsen och skulle orientera oss, då något klegg hade fastnat på mina svarta jeans. Jag försökte torka bort det, men det kom bara mer och smetades in i tyget. Hon såg det, och hämtade papper. En man kom också, han var lite småtjock så att magen rann över skärpet som höll uppe hans byxor. När klegget inte gick bort, gav tjejen mig ett paket våtservietter som luktade mint som i alla fall skulle mildra lukten.

Paketet var lite svårt att öppna. Till slut fick jag upp det, och det var bra för det mildrade verkligen lukten. Jag gav tillbaka paketet till tjejen, men då var hon borta. Var hade hon gått? Mattias hade min lilla väska, nu går vi Mattias till bussen, hej då chilenarna och tack för hjälpen med klegget!

Men Mattias hade inte min svarta handryggsäck. Han hade sin stora, jag hade min stora, och han hade sin lilla i handen. Min stod vid staketet.

Fel. Min stod INTE vid staketet. Tjejen hade ryckt den. Och mannen pekade över gatan, dit hon sprungit, så vi gick ditåt och när vi stod på andra sidan korsningen, så lurade, så rånade, så scammade av de erfarna tjuvarna – så såg vi hur mannen sprang med plufsiga steg mot en sunkig gammal bil som stod på tomgång. Åt motsatt håll dit han pekat.

Hej då min svarta ryggsäck med alla värdesaker och jobbverktyg. De hade fått med sig dator, mobil, kreditkort, pass, min favorit-tjocktröja och min finaste necessär, mina skrivblock som jag skulle fylla med reseberättelser, mitt lexikon som jag fått i avresepresent –

Jag gick igenom allting i huvudet. Vi var båda outsägligt förbannade på oss själva, men det fanns inte utrymme att bli officiellt förbannad eller skrika könsord nu. Det fick bli en polisanmälan, sedan drog vi ner till en anti-damm demonstration i en park. Vi köpte majsbröd med superstark salsa som sig bör, och satt under ett träd och lyssnade på brandtal. Solen var så varm, luften så het, allt materiellt var så flyktigt.

Senare gick vi hemåt i den ljumma kvällsluften och satte oss ner med ett gäng som såg trevligt ut vid vår port. De hade blivit vänner genom kravallerna, och vi alla satt där på en tom parkeringsplats och delade det som kunde delas av drickbart och ätbart som vi alla hade.

Vi var vid gott mod, på något sätt. Det var ju så mycket som de inte hade snott. Och datorn hade svenskt tangentbord, vem skulle vilja köpa den? Mobilen hade sprucket skal, hur mycket skulle de få för den? Mitt kort spärrade vi direkt, pass och körkort hade ändå dåliga bilder på mig så nya skulle inte skada, och tjuvarna skulle inte ha någon vidare glädje av dem iallafall. Vi får anledning att stifta bekantskap med ambassaden och polisen, dator köper vi på plats och mobil behöver jag inte jättemycket ändå. Allt är försäkrat. Jag bara hoppas att mina kläder passar tjejen, och att hon tycker att nattlinnet är fint.

För det tyckte jag.

Sopaypilla, friterat majsbröd med salsa och massa koriandeeeeeeeer ❤

2 reaktioner på ”Chile #3: gatufest och käftsmäll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s