Med skitväder och längtan på Lidingö

Hej november och crosslängtan!

Så kände jag i söndags när jag fått med mig Robert på att köra Lidingöloppsvarvet i snålblåsten. Robert hade lackat om sin gröna Kona till diskret svart, och vi behövde all crosslängtan vi kunde uppbåda för att palla vädret denna dag.

Det var runt nollan, vinden var tio i byarna och vita flingor föll från skyn.

Vita, blöta novemberflingor.

Vi möttes upp vid Karlaplan, Robert var svart och slick och jag hade lagat mitt ena skoskydd med silvertejp. Sånt kan man kosta på sig under crossäsongen. Vi knattrade cykelbanan till Lidingöbron och såg ner på vattnet, helvete vad kallt det såg ut.

Sen ledde jag oss ut på stigarna och vi tryckte på i grus och lera. Vi väjde för hundar med människor i koppel, hejade på flanörer och förundrades över att någon ens frivilligt kunde vara ute denna dag – utan cykel. Ett gäng hade fattat posto vid en brygga där en food truck pumpade musik och på fjärden utanför seglades kappsegling i dyra båtar. Vi hejade och hejades tillbaka på, i skitväder på Lidingö blir alla trevliga.

Det kom partier av lera. Här gällde det att inte tveka. Det kom partier av löv, här gällde det att inte bromsa. Det kom partier av kurvor, här gällde det att svänga snyggt och tryggt och modigt.

Sedan kom partier av att vara vilse, som det blir när man navigerar med Garmin bland stigar. Och då tog Robert genvägen över fältet som den crossryttare han är född till, och ihop hittade vi andra vägar som ledde till målet: macken vid brofästet.

Här intogs te och kaffe. Här spolades leriga crossmaskiner av. Här mjukades frusna tår upp och här delades stort och smått och garv och vedermödor.

Som sig bör efter en runda i november.

🍁🍁🍁

Robert plåtade och plåtades och löven gjorde nästan samma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s