Dopp och hopp

Yo.

Hösten var blöt idag när jag sprang en runda vid Västerbron. Kroppen hade klagat och skrikit hela dagen. Huvudet var tungt, så tungt, magen ännu tyngre och tyngst av allt var psyket.

Det var en skitdag.

Och dem motas bäst i löparskor.

Så hem och på med dem och ut i blöta hösten. Runda Kungsholmen? Nej det krävdes vidder, rymd, det fick bli Västerbron. Så upp på den och över, titta en trappa ner till hemliga stigar upplysta av dimmiga gatlyktor. Remiersholme.

Under bron, mera lyktor och genom löven som så tunga och gulgröna låg slickade mot asfalten. Upp mot en höjd, hej då gatlyktor och nu bara rymd, jag och vattnet därnere. Trippa försiktigt en trappa igen, vad bra msn ser i mörkret när man vänjer sig, och snart upp tillbaka på bron.

Mot krönet. Svagt svirr från en elsparkcykel, hålla jämna steg, den saktar ner, är det någon som driver med mig? Vi slår tysta följe, tills jag får möte och släpper förbi honom.

En främling på väg någonstans.

Vad tyst Västerbron är utan bilar i den sekunden.

Kroppen uppvärmd, det stela från igår släpper sakta, så når jag Hornsbergs strand. Och här kommer den hemtama längtan efter dopp, yey! Jag tar av skor och vantar och långtröja, dyker i.

Vattnet är kallt, senast jag dök här var i fredags efter fredagslöpningen och för att mildra ontet från en smocka som hade träffat mig med full kraft. Jag kan inte avgöra om det var jag själv eller livet, någon av oss två hade knutit nävarna och hamrat in den där smockan mitt i nyllet. Och vattnet hade inte räckt för att svalka rodnaden efter slaget.

Idag var vattnet annorlunda. Det var sitt vanliga, svalkande svarta höst-jag. Som omfamnade och välkomnade och svalde mig i ett andetag, tills jag kom upp på badstegen och var uppe.

Jag sprang sen hem, allt medan kroppens inre värmeverk drog på för fulla cylindrar.

Som det ska när allt är som vanligt.

Sorry mellow inlägg, önskar jag hade haft ett foto på den blöta hösten, tar ett kastanjeblad mot asfalt istället:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s