Helgens måste-minnen

Den här helgen har ett antal avgörande cykelgrejer hänt.

För det första: något materiellt. Jag har hittat hem bibs-mässigt. Halleluja, jag har köpt två par svarta bibs av märket High & Over. Äntligen en modell som är lagom hög i midjan, tajt på rätt ställen och med en vettig benlängd. Dessutom en skön bred rand och snygg design. Helvete vad kroppen redan älskar dem.

För det andra, jag är numera formellt inte nyinflyttad längre. Nix pix. Den här helgen har jag nämligen mött någon jag känner i en annan klunga än den jag själv körde. Det är sant! Ja, det har nu hänt! Närmare bestämt Guayén, en superstark Baroudeur-cyklist från Mallisgänget som jag älskade att jaga uppför och nedför backar och in i små spanska mallisgränder.

När man både lyckas känna igen någon som susar förbi och det faktum att någon man lärt känna faktiskt cyklar samma vägar samtidigt, då är man inte ny längre.

För det tredje så har jag denna helg haft det outsägligt stora nöjet att få bli guidad ordentligt på grus och stig. I Stockholm. Hur värt. Jo, väldigt mycket värt och nu har jag sparat rutterna så att jag själv kan köra dessa flow-wow rundor när jag vill.

I lördags hade brudarna från just Baroudeur riggat en 47 km-runda. Jag körde till starten på Folkungagatan i lätt duggregn. Perfekt crossväder och 20-talet förväntansfulla damer. Vi knattrade iväg söderut och runt i både Nacka och Älta. Några av stigarna hade jag försökt leta mig fram på innan, men aldrig fått en helhet som denna. Här fanns breda grusvägar, smala uppförslut och lagom blöta spänger i vassruggarna. Här fanns uppför och nedför och kurvor och rakor och marathonlöpare mitt i allt, heja heja!

Sa vi från kanten. För springer man marathon i Hellas så ska man hejas.

Här fanns också ständiga strandhugg och idel kända ansikten! Hej Karin, hej Ena, hej Lea, hej Petra, Sophie, Sara, Guayén, hur många fantastiska är vi inte här i denna underbara stad?

Crossvädret lättade när vi rullade in på le Mond efteråt. Där köptes bibsen efter fikat och sen var hösten gjord. Grus- och hemmaglädjen var ett faktum.

Och så i söndags då!! Hur mycket ljuvligheter ryms på 48 timmar? När vi drog mot norrort från Sveavägen i morse var dagen ljummen men krispig. Molnig men färgsprakande. Och medan Marre och Amira guidade norrut genom Hagaparken, Järvafältet, Sollentuna och så runt den förföriska Edsviken. Ja, medan de gjirde det så körde jag mini-intervaller. Miniryck. Minitryck.

Jag har fått frågan varför jag valt att slösa energi på att göra de där rycken. Svaret är: för att jag gör dem när jag trivs riktigt bra på cykeln. De ör alltså en glädjeyttring.

Till på köpet levererade kroppen en finfin OTB nånstans i höstlöven vid Edsviken. Jag skulle jaga ikapp Amira och gena över ett dike. Men diket var djupare än beräknat och Amira fick bese mig sakta smyga över styret ner i gräset.

Så var de nya bibsen invigda. Och jag kunde konstatera något, när jag körde runt i både norrort och söderort, att vilken befrielse för hjärnan att inte veta var man ska. Hur man kan njuta i nuet. Och vilken spännande överraskning som väntar sedan när man vittjar Strava. För när någon lägger upp en runda så blir det en unik upplevelse av kurvor, medlut, motlut och bröt, som bildar ett eget litet äventyr trots att ytan man tillryggalagt egentligen är ganska liten. Det är variationen och kombinationerna som gör det! Och detta görs av generösa medcyklister som bjussar andra med på nya rundor!

Och den tid på året och i livet när man tvättar crossen i badkaret är åter här. Men tro aldrig att den någonsin blir ren såklart.

Så kära bästa crossigaste cykel-Stockholm, får man älska dig nu är det precis vad jag vill göra!!

🐎🐎🐎

Bilder Marre, Amira, Petra, Guayén och Sophie

Och Västerbron, du kommer alltid för mig vara större än Stockholm, gråare än asfalten, dimmigare än älvorna och evigare än evigheten själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s