Till dig som gillar kycklingar: en recension av Rebel Whopper

Tjena, om nån undrar så har jag äntligen fått ändan ur cykelvagnen och testat Rebel Whopper.

Det var i fredags natt efter diverse ärenden i Spånga som planen skulle verkställas. Vanligtvis väljer jag helst falafel när det ska nattätas, men nu skulle det som sagt testas burgare. Vi ville ju ta reda på om Rebel Whopper gav en lika skön eftersmak som reklamen som tapetserats i tunnelbanan: för dig som gillar kycklingar.

(den reklamen gäller förvisso deras k*ckling-burgare men ni fattar)

Rebel serverades i sitt gamla vanliga burgarbröd med sallad, nån stackars tomatskiva och dressing. Vi bet och tuggade och slafsade oss igenom skapelsen. För att bägge komma till samma slutsats.

Rebel var för köttig.

Ja, det får faktiskt bli dess dom.

För köttig!

Max heta bbq sandwich med oumph har en egen smak och trådig konsistens. Den är godare! Kladdigare! Mer sammanhållen med fräschare bröd!

Jag har länge kämpat med att försöka gilla de rökaromatiska, med mycket tuggmotstånd nogsamt designade vegoburgarna som börjat komma. Kanske har jag inte fattat grejen eller tillagat dem eller fått dem serverade utan erforderlig dressing och massa kletigt göttigt tillbehör inuti brödet, men jag tycker rent smakmässigt att detta börjat gå för långt.

Kan inte växtriket få leva på egna meriter?

Vår älskade falafel visar ju att det går. En skapelse från början designad av växtriket, ljuvliga små kikärter som varsamt smaksatts med koriander och sedan formats och friterats intill perfektion. In i ett nygräddat pitabröd, ner med sesamsås och massa rå lök och sallad. Voila din nattamat är här!

Och samtidigt, de köttiga vegoburgarna kan mycket väl vara snabbmatsbranschens klimaträddning. Ja egentligen väl alla burgartillfällens räddning. För visst vill vi kunna grilla lika goda burgare men med lägre klimatavtryck?

Jag inser syftet med köttiga vegoburgare. Entreprenörerna bakom dem får gärna tjäna pengar på att få dem så perfekta att burgare snart blir synonymt med växtbaserad burgare. Tror ingen jävel skulle bry sig faktiskt. Bara brödet är gott och dressingen kladdig. Och den picklade gurkan krispig därinne.

Och Rebel Whopper är ett viktigt steg på vägen.

Over and out och lite kycklingar på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s