Vasskärr och dubbelpunka

Obs detta inlägg är ett samarbete mellan mig och Lilla Vasskärr B&B

Yo lo!

Står och laddar bilen i ösregnet. Medan den suger i sig ström tänkte jag passa på att hypa två hjältar: Eddie och Per-Inge på Vasskärr B&B!

De skjutsade nämligen mig från någonstans i Skogen till just sitt B&B, efter att jag dubbelpunkat under Jonathans grusrunda. (Han ska också hypas, men en sak i taget!)

Såhär var det ju, att crossen hade både cross- och stadsdäck. Och i stora skogen med dess sörmlandsgrus, så skar jag upp en reva i stadsdäcket. Och eftersom detta var min andra punka så pumpade vi upp däcket med den sista slangen, men se den visade sig vara för liten till sitt omfång. Så crossen sa nej och mina medcyklister fick åka vidare efter att de hjälpt mig fixa skjuts till Eskilstuna.

Men för att fixa denna skjuts så vore det bäst att ha en annan destination än just Skogen att hänvisa till, och det var här som Eddie och Per-Inge kom in i bilden. Så de fick hämta mig i bil, jag vinkade av de mina och så fick crossen åka bil till Vasskär och sedan till Eskilstuna med Jonathans fantastiska föräldrar. Som för övrigt provkörde elbilen. Och såg sådär drömmiga ut i blicken efteråt!

Så kan det gå.

Så då sa jag att jag skulle marknadsföra Lilla Vasskär. Och då vill jag först hypa den veganska fikatallriken. Här hade Per-Inge omsorgsfullt skurit upp kokt, kall potatis på den ena mackan. Med salt på och margarin ringlat över. Det brukade veganer gilla, sa han. Och hur bra för cykelbenen! På den andra hade han lagt först salladsblad och sedan läst mina tankar och lagt soltorkad tomat. Och så nio små utsökta syltlökar!

Älskar.

Och så kaffe svart som natten nom!

Sedan berättade han om Skottvångs gruva och dess tydligen berömda scen. Och att besökare brukade ta in hos dem, få sig en rackabajsare och sedan gå på konsert. Promenera tillbaka till Lilla Vasskär och få sig en god natts sömn i någon av de bedårande små husen och så finfin frukost dagen därpå.

Och Sörmlandsleden gick förbi så en och annan vandrare brukade checka in då och då också.

Sa Per-Inge.

Och jag fick cykla nästan 70 km rivigt sörmlandsgrus med fina Eskilstunacyklisterna och även några utsocknes ryttare. Några kanske cyklar än och får sig då en dusch. Men luften är varm och första september är fräsch, man känner gulgrön höst och varm september är på ingång!

Och vi fick forsa fram på gräs och grus och genom crossiga vattenpölar som man ska.

Och hur ljuvligt när någon som Jonathan tar ut en runda som man samlas kring och kör ihop.

Slut på inlägget, blandade foton och över and out!

Är du bäst eller Jonathan? Fortsätt lägga rutter så fortsätter vi att köra dem med dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s