Kort glädjerop från Schweiz

JAG TÅGLUFFAR!!

Hej från Zürich. Det dyra stationskaffets och fontän-med-gratis-dricksvattens stad!

Och staden där cyklar är välkomna. Upp på tågen alltså. Vilket de har varit från att jag bytte tåg i Malmö där Öresundståget tuffade mot Köpenhamn. På ersättningsbussen Köpenhamn-Rödby slängde chauffören lite väl omilt in väska med cykel i bagaget. Den klarade sig dock fint. Men efter det var det lugnt. Det fanns alltid från ett par platser till en halv vagn för cyklar, barnvagnar och annat viktigt på hjul. Inte minst på nattåget från Hamburg (där jag till och med lyckades få mig ordentligt med sömn).

Älskar!!

Efter att jag sett cykelskylten på rutan på samtliga tåg, och läst tidtabellerna där en överkryssad symbol snarare verkade indikera avsteg från normen, tog jag mod till mig här i Zürich. Jag packade upp och monterade min cykel.

Amiran är nu fri. Gnuggat tågsömnen ur bromshandtagen och passat in snabbkopplingarna. Blivit prydligt upphängd på en av de två lediga platserna som finns här på detta finfina lilla intercitytåg mot Genève.

Nu åker vi som folk. Precis som alla andra cyklister med cyklar.

❤️

Tågluff inträder när man reser med interrailkort utan att behöva boka platsbiljett, som jag gör från Zürich ner till Saint Pierre d’Albigny via Genève och en ytterligare ort på franska sidan, förmodligen supergullig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s