Koriandertjuvens bekännelse

Morrn och glad midsommarhetta på er!

Idag var jag grannskapets koriandertjuv. På väg hem från morgondoppet gjorde jag nämligen slag i en tanke jag tänkt länge. Och det var att skörda den koriander som ingen verkade vilja skörda i flerfamiljshusets rabatt.

Jag kan inte se på hur koriander blommar över. För någon vecka sedan var den perfekt. Jag hade tänkt fråga gubbarna som odlar om jag kunde få lite, men de var aldrig ute. Så där stod den stackars heliga kryddväxten och tittade ner från himmelriket på mig. Och ja, på midsommardagens morgon hände det! Jag gav efter för frestelsen!

När jag kommit upp i lägenheten med min stulna skörd hörde jag hur det slogs i lägenhetsdörrar. På detta vardagsljud följde ”kan du ta brickan?” och då insåg jag att det var dem.

Gubbarna!

Jag hade potentiellt snott koriander mitt framför näsan på dem.

Så outsägligt pinsamt.

Jag tog ett djupt andetag och gick ner. Mitt första ärende handlade om huruvida det eventuellt kunde finnas en möjlighet för mig att plantera ut ett par grönkålsbäbisar i rabatten. För de häll på att växa ur sin barnkammare uppe på balkongen.

Gubbarna visade, pekade, här ska vi rensa, hur stor blir grönkålen och du bör inte sätta ut den för tidigt för då kommer rådjuret och kalasar på delikatessen.

Jo jo.

Sedan började jag skrapa foten i marken och krumbukta mig och kråma mig för att till sist med lite nedslagen blick och kika under lugg och hundögon berätta att jag hade haft ögonen på deras utsökta koriander. Under lång tid. Som nu börjat blomma över.

Vi har ju plockat en del koriander, sa gubbarna.

Jaha, sa jag.

Behöver du lite, frågade gubbarna.

Ja, sa jag.

Ta lite gräslök också, replikerade gubbarna.

Hur rart!

Så de räckte mig en sax och visade och jag plockade och vi småpratade och de skulle dra upp potatis ur pallkragen och deras fest var inställd så de skulle stanna hemma och ta det lugnt.

Vad mysigt, sa jag, och så log jag ett överdrivet charmigt leende och gick upp med min koriander.

Dagens andra knippe.

Fy.

Glad midsommar och gårdagens väg för skyltspurter på det!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s