Backe!

Yo söndag!

Idag var ingen vanlig söndag. Idag var backsöndag!

Yes. Jag hade ju spanat in en trevlig mullvadshög i Tyresta nationalpark som verkade värd att återvända till. Därmed fanns det inget annat att göra än att sätta på sig finkläderna och trampa iväg.

Här i Stockholm är det en del avstånd till saker och ting, så ock till backar. Men denna var en spännande dubbelbacke, hyfsat brant och ganska lång, och låg vackert. Så det var värt de 28 transport-km det tog att trampa dit.

Men visst, hade detta varit en backsöndag i Eskilstuna hade jag gladeligen trampat till Hugelsta. Pumpat repetition på repetition. Minns att jag brukat tänka att 20 min är lång uppvärmning för lite motlut. Jag har härmed fått perspektiv!

Fyra gånger körde jag tydligen denna dubbelbacke. Så fyra branta långa gånger, fyra branta ganska korta på andra sidan och i mitten en kort brant som blev fyra korta branta då. Tolv totalt!

Det tog lite tid att åter vänja benen vid backträning, var ju ett tag sen på riktigt. Så de skrek väl lite. Däremot var pannbenet tjockt, tränat i Flandern och runt på Mallorca. Och det kan vara nog så viktigt för kommande strapatser.

Det är kul med backträning för man får fokusera på just motluten och benen kommer igång och man softar lite på övriga partier. Överlag så känner jag mig alltid så befriande urtrampad efter ett backpass. Lite mer ett med maskinen.

Jag körde förbi Vissvass och ut på väg 73/260 mot Brandbergen och Vendelsö. Slutligen kom jag tillbaka till Älta, där jag äntligen kunde fylla på flaskorna. Helvete, jag hade nästan gått tom på vatten. För törsten ville ju aldrig släckas. Jag fyllde vatten på en mack och drack girigt. Det går åt vatten i den här hettan, även om jag inte drog ut förrän vid två. Nu var hon drygt sex, och ett tag senare var jag plötsligt tillbaka i stan. Hej folkungagatan, hej trixa sig nedför götgatsbacken, hej svänga vänster till Hornsgatan och hej! Höger mot Västerbron!

Bro, min älskade Västerbro!

I Rålis körde de yoga. Jag stannade och kollade, lyssnade, var väl en del folk. Så trampade jag genom Lindhagen, ner mot Hornsbergs strand, kryssade mig genom folkhavet och svängde upp mot Love Almqvists väg. Och så höger på Onkel Adam. Det var en bra söndag. En backsöndag.

Och jag hade etablerat en backträningsbacke!

Det firades med ett bad, dyr glass från Coop och en massa käk.

Slut på inlägget ✌️✌️✌️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s