Skål och välkomna!!

Hej benen!

Tänkte berätta lite om vad som händer imorgon. Det blir nämligen FEST!Yez. Jag har ju märkt att ni jobbat upp en viss linjeloppslängtan. Så benen, imorgon blir det Falkenloppet!

Kul va? En riktig cykelfest. Och det som vanligt med inbjudna och objudna gäster, välkomna och ovälkomna gäster, i en enda härlig cykelröra. Vissa kanske bara sticker in nästippen, andra får man hala in med lasso och andra stannar så länge att man får sjasa ut dem till sista tunnelbanan. Så att de för guds skull inte behöver sova över. Och ingen har svarat säkert ja, alla har svarat kanske, som man tydligen gör nu förtiden!

Men men, är det fest så är det. Fest är trevligt, fest är kul. Och de som kan dyka upp är:

Faster Flås. Skulle tro att hon kommer rätt tidigt, kanske redan i första backen efter rakan på varv ett. Hon stannar nog ett tag, hon är bra i grunden även om hon kan vara lite skämmig att hänga med för länge.

Syster Snor. Yes, alltid med på alla cykelfester, i varma väder ligger hon lågt så kanske inte festar så mycket imorgon. Ni kan hantera henne.

Hanna Hunger. Objuden men kommer när ni minst anar det. Tryck iväg henne med en sesamkaka i förebyggande syfte så slipper ni träffas. Obs! Försök äta när de andra äter, så slipper ni bli avhängda.

Polaren Pigg. Henne ska ni värna, om hon kommer! Annars hyr en inkastare och locka in henne. Hon måste med. Festens vip-gäst, hon går före i kön!!

Brylling Bonk. Henne slipper ni gärna, men hon kan dyka upp imorgon lagom till upploppet och börja gnaga sig in i pannbenet om ni inte ser upp. Hon smyger sig ofta på och ger dig tillkänna först då hon suttit och tuggat ett tag. Tänk att loppet slutar hundra meter efter mållinjen, det brukar skrämma bort henne. Och drick mycket.

DNF-Doris. Alltid lika ovälkommen, ni har inte träffat henne så ofta vilket glädjer mig, men ibland kan det vara skönt att tumla rakt ner i hennes förlåtande famn.

Mamma Mjölksyra. Detta är ju en FF-fest, men ibland smiter de vuxna in ändå. Trampa ur ordentligt när tillfälle ges så ger hon sig av. Lås dörren efter henne!!

Tove Tävlings-mojo. Här har vi ännu en vip-gäst. Före i kön!! Och det tidigt!!

Syssling Sidvind. Hu så ovälkommen, men med rätt bemötande är hon riktigt trevlig! ”Det är inte henne det är fel på, du måste bara jobba lite mer med dig själv”

DNS-Dolly. Den värsta sortens gäst. Ni har aldrig träffat henne. Men det finns en mikroskopisk risk att hon kommer om ni inte återhämtar er ordentligt ikväll och i natt. Och då kommer hon innan alla andra och trashar festen så att ni inte får träffa några andra gäster. Och då är det så. Och då kan ni skippa allt tåtrippande och dundra direkt in på efterfesten. Grogga loss på gel, nom nom. Och här ska man bara vara snygg, inte snabb.

Så benen, kära benen, nu har ni gästlistan, ni har själva skrivit den, nu vet ni.

För benen. Ni bestämmer.

Vem av gästerna får följa med hem imorgon?

🐎🐎🐎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s