Att skalla puckelpisten

Hej från Riksgränsens solbrända skidnylle!

Nyllet älskar sin sol. Som om det aldrig kan få nog, vänder det sig mot strålarna och sluter ögonen. Det kan vända sig mot solen nästan hela dygnet. I liften, i pisten, i vimlet på after skin och i tystnaden vid lunchklippan. Och på natten, om det skulle vakna eller inte kunna somna.

Benen älskar sin vårsnö. Vårsnön, som socker. Ovanpå sockervallarna flyter benen och genom drivorna plöjer de. Ett hopp kommer – låt benen lätta från marken och dras uppåt. Stanna vid infarten till liften, se dig omkring och le mot vännen Sara. Låt lungorna få flämta efter luft. Låren så brännande. Alltid så andfådd, aldrig så leende som då.

Intellekt och hjärta älskar sina liftsnack. Liftsnack sker när avståndet till framförvarande är tillräckligt långt för att ingen ska höra, men tillräckligt nära för att alla ska se att viktigt liftsnack pågår. Kräver frågan mer än en vända upp i liften? Pausa, välj nedfart och fortsätt i nästa liftstol. I backen pratas inte allvar. I backen åks och skallas.

Luftslott rivs när psyket skallar puckelpisten. Pucklar finns där många plöjt omkring med sockersnön till fina högar. Att skalla är att låta benen skutta skidorna och svänga mellan högarna, att skalla är att låta strupen morra fram det sista trycket benen kräver för att undvika att vurpa och istället hitta fäste, fart och glädje.

Så ser man sig omkring, och hittar vännen Saras snabba rygg som flyger nedför pisten. Då ökar man, då flyger man i kapp, då pressar benen, plöjer genom drivorna och sockret sprutar medan psykets alla luftslott rämnar.

Så ses man nedanför vid liften, pustandes, och tänker

Detta är som cykling när den är som bäst

🐎🐎🐎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s