Bastu, bad och bastard burgers

Hej från Skellefteå!!

Måste bara få ur mig lite lyckorus här. Skaka ut det från lår och vader och skalle och fingrar så att hjärtat lugnas lite.

Älskar dig älven, bara älskar

Ok lugn. Lugn. Nu berättar vi.

Ruset kulminerade alltså tre gånger under gårdagen. Första var när vi doppade oss i Skellefteälven. Vi var i löparskor och solen var Norrlandsvarm. Längs den ljusa trätrallen på strandpromenaden vid älven satt ett par med barnvagn och åt picknick. Där fanns också den badstege vi tagit sikte på.

Jag var först i. Vattnet var strömt, älven var kall och ljuvlig och bjöd in min kropp till en livgivande omfamning.

Upp upp, Saras tur, hon doppade huvet!!, foto på det och sen jag i igen. Måste också doppa huvet ju!

Brr. Torka på trallen, sedan upp för att kika på stan.

Här kommer kulmen nummer två: Bastard Burgers (länkar ty de gav oss kick ass-service och hade tio olika veganska burgare på menyn). Ok. Får hämta andan lite här. Vi går alltså runt nybadade i Skellefteå lite småhungriga och dundrar rätt in i vad som måste vara burgarvärldens just nu största hype: the Beyond burger. (Länkar igen ty magiskt.)

Vi fick oss varsin osedvanligt köttig, saftig, krispig, sprödgrillad burgare. Från växtriket. Med kletig majo och koriander och picklad rödlök yo. Omg. Till och med den grillade ananasen som jag vanligtvis skyr, slank ner. Och en smakrik IPA av den alkoholfria sorten så att vi kunde sitta ute på en bänk i solen och njuta av anrättningen.

Ja. Burgaren var verkligen beyond. Man kan undra varför ett gäng entusiaster lägger så mycket kraft på att göra om rara små ärtor och rödbetor och kryddor till något som ska efterlikna djurkött. Men de har fått en gigantisk marknad. Och wtf. Gott var det och saftigt var det och yum, kom det från våra gommar när det sista av den intill perfektion kletiga majon runnit ner.

Vi gick hemåt. Mot vår camping. Där väntade kvällssolen och bastun på oss. Vi trippade in och värmen mjukade sakta upp mina träningsvärkande lår. På med vatten, ta en paus och sitta ute i solen. Basta, pausa, basta, pausa, så fortsatte det och sedan var det kväll och nattning.

Morgonen därpå satte vi oss på bussen mot Bastuträsk (!), och nu rullar tåget därifrån mot Luleå och Riksgränsen.

Slut på inlägget, nu ska vi jobba och dricka kaffe, tågskylt replika från Bastuträsk station för likes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s