Vid vattnet.

Det finns en plats på väg hem från jobbet där jag stannar till ibland. Hornsbergs strand heter det visst.

”Ibland” infaller när jag är för glad, för ledsen eller för mycket av någonting annat som behöver reflektion för att lugnas ned.

Ibland är det ett samtal till en vän som stället rätt frågor. Rätt frågor har ofta effekten att de får livets kullersten att verka lite slätare.

Ibland är det att bara sitta och titta. Se, utan att behöva sända ut en åsikt om något man ser till någon. Vad mycket man upptäcker då! Och ibland är det att sitta och älska att man bor där man bor. Så att man får cykla den fina vägen i motsol hem från jobbet.

Där ens färdmedel är markerat med vit färg i gatan. Cykelbana.

Tittade och älskade samtidigt gjorde jag idag. Mest älskade. Var en ljuvlig vårkväll drypande av syrener och hägg ju. Solen sken som en galning och speglade sig i vattnet och mina ögon, om det hade varit någon som råkat titta in i dem just då. Mitt vatten, det jag bor bredvid. På vattnet seglade små optimistmjollar. Hur somrigt!!

Och nu rullar jag som bäst iväg norrut på nattåget. Det vankas liggvagn till jobbärenden i Umeå och sedan lite finfin skidåkning i Riksgränsen med fina kollegan Sara. När man ändå är i trakterna, som en riktig Stockholmare skulle ha sagt.

Yes.

Förresten fick jag en riktigt härlig faktura från mitt bankkort idag. Femsiffrigt! Och första siffran var en tvåa. Det påminde mig om de minnen som lagrades i hjärtat medan jag jobbade upp den där siffran. Flandern, Mallis, backarna, bergen, havet, regnet, vinden, blåsten, brännan, de brännande låren, alla nya bekanta och alla befintliga bekanta som förgyller mitt cykelliv.

Nu rullar tåget lite lättare över livets kullersten.

Jag känner det. Ändå in i mitt mobila bank-id:s fyrsiffriga kod som betalar det femsiffriga beloppet som börjar med en tvåa känner jag det.

Ja.

Jag känner det.

❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s