Blogghej från en laddstolpe

Yo.

Sitter i Arboga och väntar på att zoen ska ladda klart. Slukat en mcVegan och försöker känna mig hållbar.

Det går sådär. En aspekt av elbilstillvaron är att den kräver planering av en sort som inte alltid passar mig. Startade i Hammarbyhöjden med 70 procents batteri, och stannade därför i Strängnäs för att få mig lite påfyllning av kaffe medan Zoen fick sitt. Hade sällis av två norrmän med en Nissan på väg till Norge. De sa att deras skåpbil med 170 km räckvidd var bra för kortare turer och hemmaladdning. Nu var de på väg till Norge och då går dagen åt. Sa de och hade slurpat i sig 80 procent medan jag och Zoen knappt kommit upp på andra sidan döhalvan. Yes, snabbladdning fyller sitt syfte.

Zoen är mer slow living.

Man ska kolla upp var stationerna finns. Och när man väl hittat en ska man stanna där och göra klart det. An påbörjat. Annars går massa av värdefull rädda världen-tid åt att rädda sig själv och sin egen resa.

Den där planerigen. Nu för tiden utgår jag t ex från att alla mackar laddstation. Men nej. Vissa, men inte alla. Och sen räknar jag också alltid med att alla ställen har samma kick ass-utbud i matväg som circle K: wraps, k*ttbullmackor med majo, tacosallad…

Nix. Icke. Därav ful-käket (som var prisvärd i sin minimalism och krispighet och lagom kladdighet), och den extra ful-kaffen. I termosmugg, som de först hällde i papp och sen hällde över när mitt syfte var att spara en mugg!

Jag är ändå positiv. Jävligt skönt ändå att vara rapp och utsläppsfri om än bara här och nu. Kan lyssna på hårdrock och pianoklink och yla med utan att störa någon. Yes. Och är faktiskt på benen och ute med fina Zoen.

Koppla ur laddhandtaget, tacka för strömmen, lite Tesla-spotting och vidare mot Örebro och jobb.

🐎🐎🐎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s