Om djuren och dagens backplaner

Loverz!!

Morrn på er. Allmänt cykelmek pågår och jag smygbloggar lite eftersom Amiran är startklar. Har jag berättat hur kick ass-fint vi bor här i Flandern?

Gården vi hyr i är en tillbyggd lantgård med solpaneler på taket och kamin inuti. När man lagar mat på kvällen efter rundan, eller diskar undan frukosten på morgonen, har man utsikt över en spirande köksträdgård. En enorm buske av persilja ligger i täten med ett ganska stort avstånd bakåt till salladslök och zucchini som tittar upp lite mer försiktigt.

Idag var det frukost ute på röda bänken. Från den har man utsikt över äppelträd och påskliljor bland vilka en ansenlig skara hönor stillsamt pickar omkring. Mitt bland dem finns katten. Huskatten, tjock och strimmig och kanske för långsam för att kunna fånga en höna, eller för rädd. Hönorna låter sig oavsett inte bekomma med hennes närvaro, de strosar runt bland liljor och äppelträd som om det inte fanns nån morgondag. Och katten tassar runt med trotsig blick och välter vattenskålar i protest.

Bakom bänken känner man värmen från stenväggen. Tegel, som så mycket annat här.

Sedan har vi ankorna i akvedukten. Plastankorna som samlas i grupper och är beklädda med lite grön algpåväxt. Fram och tillbaka i akvedukten far de. Vad ryms i ditt sinne, lilla anka?

Vårfåglarna. Oavsett hur mycket biltrafik, eller vind, eller vägarbete, eller andra moment, så sjunger de.

Och så har vi fasanerna. Med sin struttande gång och sitt oförhappande skri påminner de en del om de godsherrar som kanske fortfarande ger sig ut för att skjuta de stackars långstjärtade kanaljerna.

Inomhus? Ja. Inomhus brinner ofta en brasa på kvällen när dagens cykelkit är tvättat och ska torka. Ibland kommer dängor ur högtalaren vars radio är inställd på flamländsk 90-talsnostalgi.

Och man kan sitta i nån soffa och drömma sig bort till morgondagens klättringar.

För det är dem vi gör idag. Från den fruktade Koppenberg med sin mytomspunna 22-procentslutning till de andra sju klättringar och kullerstensrakor som jag bommade. Jag och min överskattade benstyrka ska tilläggas.

Dags att noppa ögonbrynen och fixa flätan.

Cykelmeket är över. Kaffet är uppdrucket.

Nu blir det backrevansch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s