Backintervaller!

Morrn då, kort om gårdagens backintervaller!

Det skulle alltså trampas watt uppför något som kallas Fattigmansalperna. Jag begav mig mot dessa alper på cykelvägar via Liljeholmen och Västberga, längs E4:an mot Södertälje, och genom att ta rätt avtag lyckades jag hitta till Kungens Kurva där jag mötte upp MarieLouise. Hon är en av ledarna för en halvvätternsatsning jag är anmäld som reserv till, med team L’Echelon. Hoppas alla i laget håller sig friska så jag får köra Stockholm 3-dagars istället he he. Nåväl. Vi vevade försiktigt fram till Masmo, och hittade resten.

Sedan var det dags att lämna trafikbullret därhän och ge sig ut i skogen. En nätt liten väg slingrade sig vid vattnet över nån knix och runt ett berg och så en lång raka på det så man kunde köra slut på sig. Yey, perfa!

De andra försvann såklart i fjärran, mina backben var ju nyvakna, men det är den personliga watten som spelar roll. Det är det fina med backintervaller, och medan vi tryckte motiverade jag mig med att varje intervall väckte benen lite lite. Så är det!

Mörkret kom, med det vårkylan, och fåglarna tystnade lite också tror jag, och MarieLouise slog följe med mig hem. De 19 kilometrarna tog oss fram över böljande landsväg i ett taktfast mörker som påminde mig om varför jag älskar cykling: farten och den meditativa njutningen av att allting är konstant.

På Västerbron såg vi ut över Stockholm. Allt var fulländat. Så skildes vi åt, och jag fick komma hem till mitt lilla bo och göra mitt kvällshandstående mot väggen. Crossen tackades av, torkades av och smörjdes in. Den hade fått sina för ta backintervaller för säsongen och jag med.

Slut på inlägget, nu ska jag cykla till jobbet✌️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s