Istället för gymmet.

I onsdags efter jobbet skulle jag ha gymmat. Eller om det var i torsdags. Ett mess till en gammal kursare ändrade dock tanken till skulle jag kanske ha och benen pinnar iväg mot Mosebacke.

Det är skymning och vi ska röka kubanska cigarrer. Med utsikt. Därav Mosebacke. Sjuhelvetes kallt är det när vi slår oss ner på ett av uteborden. Solen är nu nere alldeles och allt vi ser är upplyst av lampor.

Min kursare har drycken. Etiketten indikerar att innehållet är värdigt min kubanska cigarr. Den glasburk som jag använt som matlåda får agera champagneglas.

Korken poppar över staketet ned på gatan under. Bubblorna är mjuka och friska. Skål för kylan och vårmörkret!

I horisonten strax norr om nackamasterna finns månen. Den smyger upp över trädtopparna och är eldig ena halvan och fullkomligt guldskimrande. Stor. Hur kan den vara så stor? Som lamporna på Mosebacke.

Fram med tändsticksasken för att tända cigarren. Måste ta kontinuerliga bloss för att hålla liv i den. Den som blossar är tyst och drar in, den andra pratar. Allt för att hålla glöden vid liv eftersom tändstickorna är slut.

Sista biten är stark. Oklart om champagnen eller cigarren bidrar med mest surr i kroppen. Men kylan biter medan vi avhandlar den ena viktigheten efter den andra och vi måste in någonstans.

Hej då bord och utsikt. In i värmen på närmaste hål i väggen.

Hej meny med tre förrätter och en varmrätt. Lite finbubbel i bägges glas och snart är vi varma. När en förrätt är uppäten kommer nästa. Servitörerna turas om att med stor detaljrikedom beskriva vad vi äter. Det är syrligt, mjukt, tuggigt. Rentav utsökt. Raringar.

Prat och prat. Hur kan det finnas så mycket att prata om? Så många ord och meningar att lyssna på?

Ingen vet. Det bara är så. Och jag messar brorsan och får sova i Tullinge inatt och köper honom en påse rostade nötter. Vinkar hejdå till kursaren och dyker snart ner i brorsans varma gästsäng.

Det var väl en ok ersättare till gymmet, eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s